7.3.2012 15:00

Από «κόσκινο» ο Μουσουρούλης τους υπουργούς για το ΝΑΤ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΥ

Την επανεξέταση του συνόλου των πολιτικών που αφορούν στην ασφάλιση και στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ναυτικούς προτείνει, με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.
Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η ακολουθούμενη πολιτική στο χώρο της ναυτιλίας τα τελευταία δυόμιση χρόνια αγνοεί την ανάγκη για εθνική στρατηγική και περιθωριοποιεί τη ναυτική και ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς δεν αντιμετωπίζει με διακριτό τρόπο τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της μεγαλύτερης, παγκόσμιας, ελληνικής δύναμης και των ανθρώπων της.
Κάνοντας αναλυτική αναφορά στα θέματα του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου του Οίκου Ναύτου και των ρυθμίσεων της τελευταίας διετίας ζητά πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των σημαντικών στοιχείων λειτουργίας (αριθμό συνταξιούχων, ενεργών ναυτικών, δαπάνες, ακίνητη περιουσία, αποθεματικά κ.α.) των δύο φορέων, κατά την τριετία 2009 - 2011.
Ειδικότερα, ρωτά αν έχει εκπονηθεί η προαπαιτούμενη οικονομική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής για την ένταξη του κλάδου κύριας σύνταξης του ΝΑΤ στον αντίστοιχο του ΙΚΑ και ζητά να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της. Επιπλέον, θέτει θέμα διατήρησης των παροχών υγείας του Ο.Ν. προς τους δικαιούχους ναυτικούς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και της διοικητικής αυτοτέλειας του οργανισμού.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ