15.1.2013 19:37

Από ενιαίο ψηφοδέλτιο η εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων;

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΤΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Μια πρόταση ικανή να αναδείξει προσωπικότητες στα αιρετά όργανα α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης και να σπάσει τους δεσμούς αίματος που διαθέτουν με τον κομματισμό είναι έτοιμος να καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδης.
Σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός, απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί αν στους ΟΤΑ κυριαρχήσουν τα άκρα της Αριστεράς ή της Δεξιάς μέσα στο σημερινό ρευστό σκηνικό, απαντά:
«Σκέφτομαι σοβαρά να προτείνω στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς της συγκυβέρνησης κάτι ανατρεπτικό, τολμηρό και πλήρως αντισυμβατικό για να εξοβελίσουμε πλήρως τον κομματισμό από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να θεσπίσουμε χωριστό ψηφοδέλτιο για περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.
Μόνο ένα τέτοιο σύστημα θα αναδείξει προσωπικότητες σε όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εδραιώνοντας την αξιοσύνη ως κριτήριο επιλογής, εμπεδώνοντας κουλτούρα συνεργασίας χωρίς ιδεοληψίες και γκρεμίζοντας τα στεγανά του μικροκομματισμού των παρατάξεων και τη διαπλοκή των τοπικών κυκλωμάτων.
Έτσι μόνο θα αναγεννηθεί η αδέσμευτη αυτοδιοίκηση, θα αναδειχτούν οι άξιοι στις τοπικές κοινωνίες, θα απομονωθούν τα άκρα και οι ακρότητες και θα αρχίσει το ξήλωμα ενός εξαντλημένου και ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος.»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ