7.9.2015 9:57

Από αυτούς επιλέγουμε

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

Μία από τις κρισιμότερες εκλογικές μάχες δίνουν τα πολιτικά κόμματα στην πορεία προς την κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου, μάχη που εκτός των άλλων θα κρίνει και την παρουσία τους στον πολιτικό στίβο.

Οι ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, η αντικειμενική αδυναμία για σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, η επομένη ημέρα της υπογραφής του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου είναι μερικά από τα δεδομένα που κάνουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση εκλογική αναμέτρηση να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη φθορά που υπέστη με την απόσχιση των διαφωνούντων στελεχών και την προσχώρησή τους στο στρατόπεδο της «Λαϊκής Ενότητας» του Π. Λαφαζάνη κατάφερε να κλείσει εύκολα ψηφοδέλτιο, αντικαθιστώντας τους αποχωρήσαντες και δύο δυναμικά στελέχη με δυναμική παρουσία στις τάξεις του.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης ενώ τις υπόλοιπες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν οι Ε. Μανιτσούδη, Στ. Καραβασίλης και Ι. Καλογεράς.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τις δυνάμεις της διατηρεί σε τοπικό επίπεδο και η Νέα Δημοκρατία. Η αποχώρηση της Μαρίας Σταυρινούδη άνοιξε τη θέση για την αντικατάστασή της από τη δικηγόρο Πηνελόπη Τασσοπούλου ενώ τα υπόλοιπα πρόσωπα παραμένουν όπως και στις εκλογές της 25ης Ιανουρίου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Βουλευτής Ν. Μηταράκης και ακολουθούν οι Στ. Μιχαηλίδης, Γ. Ξενάκης και Π. Τασσοπούλου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ)

Μάχη για να κλείσει το ψηφοδέλτια έδωσαν μέχρι αργά το μεσημέρι του Σαββάτου τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κόμμα που προέκυψε από τη συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Στα ήδη γνωστά ονόματα του Κ. Τριαντάφυλλου που τέθηκε κι επικεφαλής του ψηφοδελτίου αλλά και του Κ. Χλωμούδη που ήταν υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου προστέθηκε αυτό του γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη Ξυνταριανού ενώ την Κυριακή οριστικοποιήθηκε και η συμμετοχή του Μανώλη Κράκαρη.  

ΠΟΤΑΜΙ

Με δύο υποψήφιους κατεβαίνει στη Χίο το "Ποτάμι" πρόκειται για τον πρώην Πρύτανη Πάρη Τσάρτα και τον κ. Μιχάλη Βοξάκη.

ΚΚΕ

Με τη σύνθεση των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου κατεβαίνει στις εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα ευελπιστώντας ότι η σταθερότητα των θέσεών του θα αποτυπωθεί και στις κάλπες. Έτσι οι Στρατής Κακαρίνος, Γιάννης Ζωφός, Στέλλα Αμπαζή και Μάρκος Κούνουπας είναι αυτοί που διεκδικούν την ψήφο του χιώτικου λαού.

ΛΑ.Ε.

Ζυμώσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή επικράτησαν στο στρατόπεδο της «Λαϊκής Ενότητας» αφού η πληθώρα υποψηφιοτήτων έπρεπε να αξιολογηθεί αλλά και να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Μέχρι και τη στιγμή που γράφονταν το ρεπορτάζ, στην κορυφή της τετράδας της ΛΑ.Ε. ήταν ο Μικές Κριμιζής κι ακολουθούσαν οι Π. Δημητρακόπουλος, Π. Καβύρης και Τ. Τύμπας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σημαντική φθορά υπέστησαν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» καθώς οι δυνάμεις τους μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου αποδεκατίστηκαν τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Έτσι από τους  τρεις υποψηφίους του Ιανουρίου, οι ΑΝ.ΕΛ. βρέθηκαν με μόνο έναν υποψήφιο και συγκεκριμένα τον Γιώργο Μαϊστράλη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με δύο υποψηφίους παραμένει και το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν φαίνεται να επιρεάστηκε ιδιαίτερα από τις διαφωνούσες τάσεις που ζητούσαν εκλογική συνεργασία με τη ΛΑ.Ε.. Σταθερή αξία αποτελεί η Καλλιόπη Γανιάρη ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Ζαννής Αποστολίδης.

Ένωση Κεντρώων

Με δυναμική εισόδου στη Βουλή κατέρχεται αυτές τις εκλογές η «Ένωση Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη. Όπως και στις εκλογές του Γενάρη έτσι και τώρα επικεφαλής τίθεται η Αικατερίνη Παρασκευά ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Σταυρούλα Κόρδα.

Να σημειωθεί ότι οι υποψηφιότητες των κομμάτων για τις ερχόμενες εκλογές κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Χίου το βράδυ της Κυριακής. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ