16.7.2015 15:10

Από 1 έως και 8 ευρώ η στάθμευση στην φτωχιά προκυμαία [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΝΕΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

Με την τοποθέτηση των προειδοποιητικών πινακίδων στην οδό Νεωρίων αλλά και περιμετρικά του Λιμεναρχείου θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης έπειτα από σημερινή ομόφωνη απόφαση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Όλοι οι παριστάμενοι στην επιτροπή κατέληξαν στη διαπίστωση ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κυρίως με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έχει δημιουργήσει ένα ιδιότυπο καθεστώς καθώς όλες οι θέσεις στάθμευσης καταλαμβάνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα οι οδηγοί που θέλουν να σταθμεύσουν για λίγη ώρα να μη βρίσκουν χώρο.

«Παρέχουμε δωρεάν θέσεις στάθμευσης από τις οποίες όμως κάποιοι βγάζουν χρήματα», είπε εισηγητικά ο κ. Μπελέγρης τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα εισπρακτικό μέτρο αλλά για ένα μέτρο που θα διευκολύνει συγκοινωνιακά την εξωτερική χερσαία ζώνη του λιμένα.

Οι κάρτες και οι τιμές

Τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής κατέληξαν ομόφωνα ότι το Λιμενικό Ταμείο θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση δύο διαφορετικών κατηγοριών καρτών. Η πρώτη κατηγορία θα είναι για το χρονικό διάστημα στάθμευσης από 1 έως 3 ώρες και η άλλη κατηγορία θα αφορά την 24ωρη στάθμευση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε διαφοροποίηση των μελών της Επιτροπής για το κόστος της κάρτας καθώς η αρχική εισήγηση του Μ. Μπελέγρη για 0,50 ευρώ από 1 έως 3 ώρες και 3 ευρώ για 24ωρη στάθμευση δεν βρήκε αντίκρισμα.

Όπως είπαν τα υπόλοιπα μέλη με μία τόσο ευτελή αξία το μέτρο δεν θα τύχει κανενός σεβασμού από τους οδηγούς.

Τελικά η Επιτροπή έπειτα από διαβούλευση αρκετής ώρας κατέληξε στην απόφαση η πρώτη κατηγορία κάρτας, δηλαδή από 1-3 ώρες, να στοιχίζει 1 ευρώ, ενώ η δεύτερη κατηγορία κάρτας που αφορά σε 24ωρη στάθμευση θα στοιχίζει 8 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ