24.2.2012 9:17

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΣΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Υπάρχουν έργα που απ’ την περιπετειώδη τους και πολύχρονη διαδρομή δημιουργούν την αίσθηση στον κόσμο ότι θα μείνουν μόνιμα στη σφαίρα των επιθυμιών και των διεκδικήσεων. Το Δικαστικό Μέγαρο Χίου … απέδρασε από αυτή την κατηγορία, αφού από προχθές Τετάρτη ξεκίνησε το πρώτο στάδιο κατασκευής του, οι εκσκαφές των θεμελίων του, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «π».
Σε χώρο κάτω από το στρατόπεδο Γκιάλα θα ανεγερθεί συγκρότημα 5 διαφορετικών κτιρίων, με τον υπεργόλαβο, Γ. Κουκή, να δηλώνει στον «π» ότι επιλέγεται η λύση της εκσκαφής και ανέγερσης κάθε κτιρίου χωριστά για να τρέξει πιο σύντομα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.
Ο χρόνος παράδοσης υπολογίζεται σε δυο χρόνια, με το συνολικό του κόστος να φτάσει τα 14,5 εκ ευρώ. Ερωτηματικά υπάρχουν για την εποπτεία του και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του, αφού η "ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική" περιλαμβάνεται μεταξύ των καταργούμενων εταιρειών του ελληνικού δημοσίου. Με την κρυφή ελπίδα ότι κάθε έργο που ξεκινά αργά ή γρήγορα θα τελειώσει, ας δούμε τις αρχικές εκτιμήσεις του υπεργολάβου, Γ. Κουκή, στο εργοτάξιο, πατώντας ΕΔΩ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ