24.2.2012 9:17

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΣΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Υπάρχουν έργα που απ’ την περιπετειώδη τους και πολύχρονη διαδρομή δημιουργούν την αίσθηση στον κόσμο ότι θα μείνουν μόνιμα στη σφαίρα των επιθυμιών και των διεκδικήσεων. Το Δικαστικό Μέγαρο Χίου … απέδρασε από αυτή την κατηγορία, αφού από προχθές Τετάρτη ξεκίνησε το πρώτο στάδιο κατασκευής του, οι εκσκαφές των θεμελίων του, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «π».
Σε χώρο κάτω από το στρατόπεδο Γκιάλα θα ανεγερθεί συγκρότημα 5 διαφορετικών κτιρίων, με τον υπεργόλαβο, Γ. Κουκή, να δηλώνει στον «π» ότι επιλέγεται η λύση της εκσκαφής και ανέγερσης κάθε κτιρίου χωριστά για να τρέξει πιο σύντομα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.
Ο χρόνος παράδοσης υπολογίζεται σε δυο χρόνια, με το συνολικό του κόστος να φτάσει τα 14,5 εκ ευρώ. Ερωτηματικά υπάρχουν για την εποπτεία του και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του, αφού η "ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική" περιλαμβάνεται μεταξύ των καταργούμενων εταιρειών του ελληνικού δημοσίου. Με την κρυφή ελπίδα ότι κάθε έργο που ξεκινά αργά ή γρήγορα θα τελειώσει, ας δούμε τις αρχικές εκτιμήσεις του υπεργολάβου, Γ. Κουκή, στο εργοτάξιο, πατώντας ΕΔΩ.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ