9.7.2015 10:33

Απευθείας αναθέσεις κι από τη ΔΕΥΑΝΧ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΑΝΧ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ

Το δρόμο της δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη με αναθέσεις έργων θα αναγκαστεί πιθανότατα να ακολουθήσει η ΔΕΥΑΝΧ, αν δεν αποκατασταθεί η τραπεζική λειτουργία, που την αναγκάζει να αναβάλλει για αργότερα πολλούς διαγωνισμούς ανάληψης έργων ή αγοράς αναγκαίων προμηθειών, αφού η τραπεζική αργία δεν  επιτρέπει  την έκδοση εγγυητικών επιστολών από τους εργολήπτες. Το διοικητικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τρίτης, εξουσιοδότησε τη διοίκηση να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις έργων ή προμηθειών μικρού κόστους, αν δεν αποκατασταθούν γρήγορα τα προβλήματα ρευστότητας.

Μουσείο Μαστίχας

Αυτά τα προβλήματα δεν επιτρέπουν και την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης του Μουσείου Μαστίχας στον Εμπορειό, παρά το ότι η Τράπεζα  Πειραιώς έχει καταθέσεις τις 28.000 ευρώ για την εγκατάσταση του.  Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναβλήθηκε για αργότερα, με την ευχή να μην καθυστερήσει πολύ, αφού η Τράπεζα θέλει να το εγκαινιάσει μέσα στο Φθινόπωρο, αν είναι δυνατόν.

Καλοπλύτης

Η ΔΕΥΑΝΧ με τη συνδρομή του δήμου αποφάσισε να υλοποιήσει ένα αναγκαίο έργο. Με προϋπολογισμό περίπου 6.000 ευρώ, που θα καταβληθεί από τη δημοτική αρχή, αποφασίστηκε η έρευνα και αποτύπωση των προβλημάτων του υπόγειου δικτύου του χείμαρρου Καλοπλύτη. Ιδιώτης μηχανικός θα μπει στον υπόγειο αγωγό, θα περπατήσει τα  δύο χιλιόμετρα από την παιδική χαρά της περιοχής Παναγίας Βοήθειας έως τη θάλασσα, θα καταγράψει τα προβλήματα και θα προτείνει τις επισκευαστικές επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η λειτουργία του και να διοχετεύονται ομαλά τα νερά στον χώρο της λεκάνης του λιμανιού, χωρίς, όσο είναι δυνατόν, να καταστρέφουν τις παρόχθιες περιοχές και το εμπορικό κέντρο της πόλης 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ