26.3.2012 11:46

Απέναντι στην υποβάθμιση της ΑΕΝ Μηχανικών, η Περιφέρεια

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΑΝΙΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

 
Απάντηση στο έγγραφο των καθηγητών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, σχετικά με την προοπτική της Ακαδημίας αλλά και όσα έχουν ακουστεί περί κλεισίματός της εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ. Γανιάρης.
Ο κ. Γανιάρης, σχετικά με το θέμα επισημαίνει:
Απαντώντας στο από 18/3/2012 έγγραφό σας σχετικά με την προοπτική της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου θα ήθελα να σας γνωρίσω τα εξής:
·         Η Α.Ε.Ν. Μηχανικών Χίου αποτελεί ένα φορέα της ναυτικής εκπαίδευσης με εγνωσμένη αξία και βαρύτητα, πολυετή προσφορά και προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης για το μέλλον.
·         Γι' αυτό το λόγο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω του Περιφερειακού σκέλους του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013, χρηματοδοτεί την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού της, ώστε να ανταποκριθεί σε όλες της σύγχρονες απαιτήσεις της ναυτικής εκπαίδευσης.
·         Επιπρόσθετα, η Α.Ε.Ν. Χίου βρίσκεται στο φυσικό της περιβάλλον στο ναυτικό νησί μας, αξιοποιεί πολύπλευρα τη σχέση της με ναυτιλιακές επιχειρήσεις και το Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και αποτελεί αναπτυξιακή και επαγγελματική διέξοδο για χιλιάδες νέους ειδικά τη σημερινή συγκυρία.
·         Ζητούμενη είναι συνεπώς, η αναβάθμιση της Α.Ε.Ν. Χίου σε υποδομές και εξοπλισμό με σκοπό να συνεχίσει να προσφέρει τις εκπαιδευτικές της υπηρεσίες τα επόμενα χρόνια.
Κάθε σχεδιασμός ή σκέψη για κατάργηση της Α.Ε.Ν. Χίου θα βρει την Περιφέρεια και άλλους τοπικούς φορείς του νησιού μας, κατηγορηματικά και έμπρακτα αντίθετους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ