5.11.2013 11:37

"Απέναντι μας όσοι υποβαθμίζουν το συγκοινωνιακό"

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΑΝΙΑΡΗ

Εθνική επιταγή χαρακτηρίζει την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης, σε γραπτή δήλωση του στην οποία δεν παραλείπει να ρίξει τις αιχμές του και κατά των πρόσφατων δηλώσεων του Στ. Μιχαηλίδη, χαρακτηρίζοντας τες αμφίβολης σοβαρότητας.

«Η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, και της Χίου, με τον Πειραιά, αποτελεί όχι μόνο ζωτικής σημασίας θέμα για την κοινωνία και την οικονομία των νησιών μας, αλλά πρωτίστως εθνική επιταγή.

Όταν η Πολιτεία δεν διασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών στην καθημερινή επικοινωνία με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, ωθεί τους πολίτες να αναζητήσουν λύσεις σε συγκοινωνιακούς φορείς άλλων χωρών. Κάτι τέτοιο είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτο αλλά και εθνικά επιζήμιο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης προτάσσοντας την εθνική πλευρά του ζητήματος.

Ωστόσο δε διστάζει να σηκώσει το γάντι στις δηλώσεις του Στ. Μιχαηλίδη ο οποίος σε συνέντευξη του στον «π» υποστήριξε ότι εξυπηρετούν τον χειμώνα τα τέσσερα δρομολόγια των πλοίων και χαρακτήρισε ιδιοτελείς που φροντίζουν για να πολιτικά τους συμφέροντα κάνοντας σημαία την περικοπή των δρομολογίων. «Όσοι, με σκεπτικό αμφίβολης σοβαρότητας, υπερασπίζουν τη συγκοινωνιακή υποβάθμιση των νησιών μας, είναι αντιμέτωποι με το αίσθημα του συνόλου της Χιακής κοινωνίας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ