3.8.2015 17:07

"Απεμπλοκή της Χίου από τη μέγγενη του fast-track"

ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Στη διαφορετική φιλοσοφία περί τουρισμού εστιάζει τις αντιδράσεις της η «Χιακή Συμπολιτεία» αναφορικά με την ένταξη σε διαδικασία fast –track της δημιουργίας ξενοδοχείου στα Κεραμεία από τον Όμιλο Κολάκη.

Στην ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός, σπεύδει να χαρακτηρίσει την επένδυση «πεπαλαιωμένη» στα πρότυπα τουρισμού που δεν επιφέρει ουσιαστικά οφέλη για την οικονομία του νησιού, ενώ αφαιρεί, όπως αναφέρεται την προοπτική για μια σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη με βάση της αρχές της βιωσιμότητας.

«Θεωρούμε ότι ο σχεδιασμός για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη με βιώσιμες επενδύσεις μικρής κλίμακας βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με «μεγαλεπήβολες» φαραωνικού τύπου επενδύσεις που δεν σέβονται ούτε το περιβάλλον, ούτε τους φυσικούς πόρους του νησιού. Πολύ περισσότερο όταν προωθούνται  μέσω αδιαφανών διαδικασιών fasttrack. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να πράξουν το ίδιο. Καλούμε το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού να σταματήσει άμεσα την απαράδεκτη διαδικασία fast-track. Καλούμε τον  βουλευτή Χίου του κυβερνώντος κόμματος να αποστείλει τώρα επιστολή στους αρμόδιους της κυβέρνησηςδηλώνοντας την αντίθεσή του σε κάθε σχεδιασμό fast-track για τη Χίο.Καλούμε επίσης τον δήμαρχο να αποστείλει και αυτός άμεσα επιστολή στην οποία να δηλώνει ότι ο σχεδιασμός του δήμου για την τουριστική ανάπτυξη,  δεν περνάει μέσα από fast-track διαδικασίες. Είναι ένας σχεδιασμός που πρέπει να βασίζεται στη διαφάνεια, που πρέπει να γίνει με την κοινωνία της Χίου συμμέτοχη και όχι αποκλεισμένη από μηχανισμούς και επιδιώξεις που μπορεί να είναι αντίθετες με το γενικό συμφέρον», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση του συνδυασμού. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ