24.7.2012 12:06

Απειλούν με παραιτήσεις οι δήμαρχοι

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 213ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 
Εν αναμονή της υπογραφής από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα της απόδοσης των 213,8 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους δήμους από παρελθόντα οικονομικά έτη, καθώς και της απάντησης του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το αν θα τηρηθεί τελικά ό,τι έχει συμφωνηθεί και συνυπογραφεί μεταξύ ΚΕΔΕ και πρώην υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και Φ. Σαχινίδη  διεξήχθη στα γραφεία της ΚΕΔΕ η συνάντηση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Στη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Χ. Αθανασίου με τους αυτοδιοικητικούς, οι δήμαρχοι κατέγραψαν τα προβλήματα -θεσμικά και οικονομικά που αντιμετωπίζουν - και η ηγεσία του ΥΠΕΣ ενημέρωσε για όσα έχει καταφέρει κατά την ελάχιστη θητεία της και το σχεδιασμό που απώτερο στόχο έχει να διασωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση και στο πλαίσιό της να υλοποιηθεί η Πολιτική Κοινωνικής Ασπίδας.
Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα σοβαρότατα θεσμικά προβλήματα του Καλλικράτη, αλλά και στα οικονομικά προβλήματα που τους έχουν οδηγήσει στα όρια της απόγνωσης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης τόνισε ότι τα 2,7 δισ. ευρώ ετησίως αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την ΚΕΔΕ.
Μάλιστα, ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Α. Κοιμίσης έκανε σαφές ότι εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα (που αφορούν την απόδοση στους δήμους 513,8 εκατ. ευρώ) και εάν δεν διασφαλισθεί ότι δεν θα γίνει καμία περαιτέρω μείωση, θα υπάρξουν μαζικές παραιτήσεις δημάρχων. «Έτσι όπως είναι η κατάσταση, να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μαζικές παραιτήσεις δημάρχων στις αρχές του φθινοπώρου».
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ