28.3.2013 14:50

Απεβίωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος

Συγκίνηση στον πολιτικό κόσμο, στη Βουλή αλλά και στη Μαγνησία προκαλεί η είδηση του αδόκητου θανάτου του Β' αντιπροέδρου της Βουλής θανάση Νάκου. Ο 63 ετών βουλευτής Μαγνησίας νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο έπειτα από εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί.

Ο θάνατός του επήλθε σήμερα έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία του που είχε επιβαρυνθεί μετά την καρδιολογική επέμβαση.

O Θανάσης Νάκος γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιανουάριο του 1950. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει δυο παιδιά.

Το 1993 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012 επανεξελέγη πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.

Μετά τις εκλογές του 1993, ανέλαβε Πρόεδρος του Τομέα κοινοβουλευτικού έργου της Γεωργίας και κατόπιν του Τομέα Βιομηχανίας.
Με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία της Ν.Δ., τοποθετήθηκε αρχικά υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια του Τομέα Ανάπτυξης. Στο πρώτο Κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. ανέλαβε Υφυπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009.

Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε τα καθήκοντα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.
Μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 εξελέγη Β΄Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, θέση στην οποία επανεξελέγη κατόπιν των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ