19.4.2013 14:35

Απαξιώνεται το «Γ. Καλουτάς» με τη μεταφορά των υπηρεσιών της Περιφέρειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Αντίθετοι στη διαμόρφωση του εκθεσιακού Κέντρου «Γ. Καλουτάς» ώστε να μπορεί να στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, που παραμένουν διάσπαρτες σε διάφορα κρτίρια πληρώνοντας ενοίκιο, δηλώνουν οι σύμβουλοι του Συνδυασμού «Αγώνας για τα νησιά μας».
Σε ανακοίνωση τους υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο και η στέγαση σε αυτό των υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το πνεύμα και το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν: «Ως Παράταξη πιστεύουμε ότι μια τέτοια προοπτική απαξιώνει το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε το «Γ. Καλουτάς» και γι’ αυτό καταψηφίσαμε την σχετική πρόταση της Π.Ε. Χίου. Επιπλέον η μεταφορά στην εν λόγω περιοχή της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών που συναλλάσσονται με την εν λόγω Υπηρεσία.

Το θέμα της αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και της αξιοποίησης του «Γ. Καλουτάς», το οποίο παραμένει ανενεργό και μέχρι σήμερα δεν έχει επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε, το είχαμε θέσει ως Παράταξη από το Σεπτέμβριο του 2012 και υπήρξε τότε η δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής ότι θα έρθει σχετική πρόταση από την Π.Ε. Χίου προς συζήτηση. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, 8 μήνες μετά, τέτοια πρόταση και μελέτη δεν έχει έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών της Π.Ε. Χίου και της εξοικονόμησης πόρων που καταβάλλονται σήμερα για την ενοικίαση κτιρίων, αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την ολοκλήρωση του έργου της βελτίωσης των υποδομών του Κολεγίου το οποίο προορίζεται για τη στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και το οποίο δυστυχώς παρουσιάζει σοβαρότατη καθυστέρηση». 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ