6.2.2013 10:36

Απαράδεκτη η πολιτική επιστράτευση

Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των ναυτεργατών και αποδοκιμασίας της πολιτικής επιστράτευσης που επέβαλλε το υπουργείο ναυτιλίας και Αιγαίου, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου. Σε αυτήν υποστηρίζει:
«Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν. Χίου καταγγέλλει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη συγκυβέρνηση για το απαράδεκτο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης στους απεργούς Ναυτεργάτες.
Μετά τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σειρά τώρα πήραν οι Ναυτεργάτες.
Οι Εργαζόμενοι στους Δήμους θύματα και αυτοί του απαράδεκτου και νομικά αμφιλεγόμενου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης, στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των απεργών Ναυτεργατών για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την αποτροπή του αφελληνισμού της ακτοπλοΐας.
Πανικόβλητη η συγκυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει το εργατικό κίνημα αντίστασης ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο πολιτικά επιστρατευμένων εργαζομένων.
Βαρύτατες ευθύνες φέρει ο Χιώτης Υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης για τον αδιάλλακτο τρόπο αντιμετώπισης των ναυτεργατικών αιτημάτων και τη σθεναρή υπεράσπιση του στα εφοπλιστικά συμφέροντα.
Στο θατσερικού τύπου δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μόνη απάντηση αποτελεί η ανάπτυξη και κλιμάκωση ενωτικών μαζικών κινητοποιήσεων».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ