7.1.2013 12:12

Απάντηση Μουσουρούλη σε Ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τις φρεγάτες

Απάντηση σε Ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλου έδωσε το γραφείο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίζονταν ότι θα παραχωρούνταν στο Λιμενικό Σώμα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού που επρόκειτο να αποσυρθούν.
Στην απάντησή του ο κ. Μουσουρούλης αναφέρει:
«Σε απάντηση σχετικής, σας γνωστοποιούμε ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση στην αρμόδια Διεύθυνση Πλωτών και Χερσαίων Μέσων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου από το Πολεμικό Ναυτικό για την παραχώρηση στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή πολεμικών πλοίων που πρόκειται να αποσυρθούν.
Επικουρικά ενημερώνουμε ότι οι ίδιοι λόγοι απόσυρσης των εν λόγω πολεμικών πλοίων συντρέχουν, όσον αφορά στα οικονομικά τους δεδομένα, και για το Λ.Σ.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι από κατ΄ αρχήν εκτίμηση των αρμόδιων υπηρεσιών Λ.Σ, τα εν λόγω πολεμικά πλοία, για να καταστούν επιχειρησιακά - λειτουργικά για τις αποστολές του Λ.Σ., απαιτούνται προσαρμογές τόσο τεχνικής φύσεως, όσο και εκσυγχρονισμού (αντικατάσταση των κύριων προωστηρίων μηχανών) γεγονός το οποίο συνδυαζόμενο με το κόστος που θα απαιτηθεί, καθώς και με το προσδόκιμο επιχειρησιακό όφελος λόγω της μεγάλης ηλικίας των πλοίων, καθιστά επί του παρόντος το εγχείρημα ασύμφορο για το Λιμενικό Σώμα.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos