12.3.2015 13:22

Ας απαντήσει σε Εισαγγελέα ο κ. Τζιώτης

ΕΚΡΗΞΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ ΧΙΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΡΑΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΕΡΓΟ

Στον Εισαγγελέα καλεί τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Χίου Απ. Τζιώτη να απευθυνθεί ο πρώην δήμαρχος Πολ. Λαμπρινούδης για τις δηλώσεις του ότι το φράγμα στο Σαραπιό είναι «αμαρτωλό» έργο, όπως τονίστηκε.

Ο κ. Λαμπρινούδης υποστηρίζει ότι στήνεται εις βάρος του ένα πλήρες σχέδιο αποδήμησης όσων πρωτοβουλιών ανέλαβε από τις θέσεις του Νομάρχη και του Δημάρχου, με ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής Βουρνού, χρησιμοποιώντας κατηγορίες και λέξεις που επισείουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Ποιος λέει ότι το έργο στο Σαραπιό κόστισε 2,5εκ. ευρώ και μάλιστα για απαλλοτριώσεις και ποιος είναι εκείνος που θα χαρακτηρίσει ένα έργο ενταγμένο στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αμαρτωλό;  Τόσα ξέρει και τόσα λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου γι’ αυτό και τον προκαλώ αν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν όσα υποστήριξε στον «π» να πάει στον Εισαγγελέα. Κάποια στιγμή το παραμυθάκι με τους δράκους και τα φαντάσματα θα πρέπει να τελειώσει. Προκειμένου να καλύψουν τη μηδενική παραγωγή τους, την άγνοια τους για βασικά ζητήματα του τόπου, καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς και περιγραφές με τη λογική, λάσπη, λάσπη κάτι θα μείνει. Δεν θα το επιτρέψω», αναφέρει ο κ. Λαμπρινούδης περιγράφοντας παράλληλα πως έχει η κατάσταση με το έργο στο Φράγμα Σαραπιό.

«Το 2007-2008 το έργο εντάχθηκε με ΣΑΕ/083 στο Τομεακό Πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τότε Γεωργίας με προϋπολογισμό 1,8εκ. ευρώ. Στο έργο ουδέποτε πληρώθηκαν και έγιναν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, ουδέποτε. Έφτασε να απορροφήσει μόνο 400.000 ευρώ για το πρόφραγμα που έχει γίνει και στη συνέχεια απεντάχθηκε λόγω έλλειψης πιστώσεων από το υπουργείο που ήταν ο αρμόδιος φορέας. Πού λοιπόν βρίσκεται το αμαρτωλό, όπως περιγράφει ο κ. Τζιώτης; Πού βρίσκεται το σκάνδαλο θα έλεγα εγώ; Πού βρήκε τα 2,5εκ. ευρώ;», αναρωτιέται ο πρώην δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου δεν ανακαλέσει, η προσβλητική αυτή αναφορά θα βρει τη λύση της στα δικαστήρια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ