1.2.2013 13:37

Ανυποχώρητη η ΠΝΟ συνεχίζει με νέα 48ωρη

Την πραγματοποίηση νέας, διαδοχικής 48ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί του Σαββάτου αποφάσισαν οι πρόεδροι των 14 ναυτεργατικών σωματείων που απαρτίζουν την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η απόφαση για νέα απεργία λήφθηκε κατόπιν -άκαρπης όπως αποδείχτηκε- συνάντησης αντιπροσωπείας των ναυτεργατών με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη, συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος.

Αίτημα των ναυτεργατών είναι η απόσυρση του νέου πολυνομοσχεδίου «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με το οποίο εκτιμούν ότι θα αυξηθεί η ανεργία στους ναυτικούς και τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ ζητούν ακόμα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες συναδέλφους τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ