11.7.2016 13:33

Αντισταθμιστικά μέτρα για την ανακούφιση των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Οικονομίας κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, Χ. Αθανασίου και Μ. Κόνσολας σχετικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα για την ανακούφιση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, που πλήττονται από το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα.

Όπως σημειώνουν από το 2015 τα νησιά αντιμετωπίζουν το βάρος της προσφυγικής- μεταναστευτικής κρίσης, και χάρη στην προσπάθεια των κατοίκων τους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , κατόρθωσαν να διαφυλάξουν τις αξίες του ανθρωπισμού για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ρωτούν αν  μπορούν να παραμείνουν τα νησιά στο μειωμένο ΦΠΑ έως ότου λυθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα, αν είναι εφικτό να ανασταλούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών των τουριστικών που έχουν σχέση με ΔΟΥ, καθώς και την μειωμένη επιβολή του ΕΝΦΙΑ  σε όλα τα κτήρια που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική χρήση από φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Παράλληλα θίγουν και το θέμα της οποιασδήποτε απαγόρευσης για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών  εντός  οικιστικών ιστών και σε περιοχές που στηρίζονται από τον τουρισμό.  Τέλος κάνουν λόγο για την άμεση θέσπιση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος στα νησιά και στα πλεονεκτήματα των φοροελαφρύνσεων  όπως ισχύουν στα νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ