Ειδήσεις

30/7/16 13:46

τελ. ενημ.: 30/7/16 14:23

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Τούσσα στις πυρόπληκτες περιοχές

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ Γιώργο Τούσσα, επισκέφθηκε το Σάββατο τις πυρόπληκτες περιοχές της Χίου. Στο χωριό Ελάτα, που  βρίσκεται στο κέντρο της μεγάλης καταστροφής, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την Πρόεδρο του συνεταιρισμού και τον πρόεδρο του χωριού καθώς και κατοίκους.
Οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους καθώς και την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά και τη μεγάλη πυρκαγιά του 2012.

Από τους παρευρισκόμενους ζητήθηκε η υποστήριξη του ΚΚΕ, ενώ εκφράστηκε η δυσπιστία τους στις υποσχέσεις της κυβέρνησης γιατί όπως είπαν και από τη μεγάλη πυρκαγιά, μόλις πριν 4 χρόνια, αποζημιώθηκε μόνο ένα μικρό κομμάτι της κατεστραμμένης παραγωγής.

Ο Γιώργος Τουσσας στην ομιλία του προς τους κατοίκους, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ και δήλωσε ότι το ΚΚΕ και μέσα και έξω από την Βουλή και την Ευρωβουλή, θα παλέψει αταλάντευτα και θα διεκδικήσει την άμεση ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους. Ήδη έχει γίνει παρέμβαση στην ευρωβουλή. Κάλεσε επίσης τους κατοίκους να μην το βάλουν κάτω και να παλέψουν για την επιβίωση τη δική τους και του χωριού τους. Μετά το τέλος της συζήτησης, ο Γιώργο Τούσσας δήλωσε τα εξής:

«Η καταστροφή είναι μεγάλη και ολική για την αγροτική παραγωγή. Δεν χρειάζονται υποσχέσεις και κούφια λόγια και πολύ περισσότερο να μην επαναληφθεί ό, τι έγινε το 2012.  Να αποζημιωθεί δηλαδή μόνο ένα μικρό μέρος της κατεστραμμένης παραγωγής. Το ΚΚΕ σταθερά και με επιμονή διεκδικεί και απαιτεί την άμεση αποζημίωση όλης της κατεστραμμένης παραγωγής από το πρώτο δέντρο για όλους τους παραγωγούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις». 

Δείτε επίσης