15.9.2012 13:56

Αντιπλημμυρικά δεν θέλει μόνο ο Παρθένης

- «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ «π»

 
Η συζήτηση για την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων που έχει κινήσει μετά και την μεγάλη πυρκαγιά έχει προκαλέσει γενικά το ενδιαφέρον πολλών πολιτών. Μεταξύ τους και οι κάτοικοι πέριξ του ποταμού Αρμένη στο Βροντάδο που βλέπουν ότι οι συζητήσεις έχουν περιστραφεί αποκλειστικά στην αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας από τον ποταμό Παρθένη, την ίδια ώρα που η τελευταία καταστροφική πλημμύρα του 2010 δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί στην περιοχή, μιας και οι κατάστρεφες που υπέστησαν οι κάτοικοι ήταν ανυπολόγιστες.
 
Δεν υπάρχουμε
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν στον «π» ότι για την περίπτωση του ποταμού Αρμένη και παρά τα προβλήματα, δεν έχει αναληφθεί δυο χρόνια μετά την καταστροφή της 18η Οκτώβρη ούτε μια πρωτοβουλία. «Ανεχτήκαμε τα μπαζώματα στον ποταμό που προκάλεσαν πρώην δήμαρχοι, ανεχτήκαμε τα δίκτυα της ΔΕΥΑ Χίου να βρίσκονται στον αέρα, δεν θα ανεχτούμε όμως να στρέφουν την προσοχή τους προς τη μια πλευρά της πόλης και να αγνοούν παντελώς το εδώ πρόβλημα. Οφείλουν να συμπεριλάβουν το ζήτημα του Αρμένη στις αντιπλημμυρικές μελέτες διότι σε διαφορετική περίπτωση έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ο Δήμος Χίου λειτουργεί με κριτήρια και κάτω από συγκεκριμένες πιέσεις», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στον «π», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα του ποταμού συνεχίζει να υφίσταται και η ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες είναι πέρα για πέρα λογικές.
 
Καθαρίζουν τις αργίες
Όπως μάλιστα αναφέρουν, η ΔΕΥΑ Χίου προχώρησε σε καθαρισμό των αποχετεύσεων την ημέρα της Αγ. Μαρκέλλας (;) ρίχνοντας τα εγκιβωτισμένα λύματα στη θάλασσα. «Καθάρισαν τα φρεάτια από τα λύματα που είχαν εγκιβωτιστεί ρίχνοντας τα στη θάλασσα. Κάτι τέτοιο και παράνομο είναι και λύση δεν προσφέρει αφού είναι γνωστό ότι το δίκτυο και οι αποχετεύσεις δεν αντέχουν τις ποσότητες νερού που κατεβάζει ο ποταμός με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα σπίτια της περιοχής», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
 
Να συμπεριληφθεί η περιοχή
Άποψή και αίτημά τους είναι ότι στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει αλλά και στα έργα που έχουν ξεκινήσει (βλέπε ρέμα Σκύλας) θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η κατάσταση του Αρμένη. «Δεν υπάρχουν περιθώρια να μην αναληφθούν πρωτοβουλίες. Το φθινόπωρο είναι προ των πυλών και η αγωνία μας να μην αντέξει η υποδομή των δικτύων πέριξ και μέσα στον Αρμένη σε μια νεροποντή, είναι πιο έντονη από ποτέ. Καμία περιοχή δεν υπέστη τα προβλήματα που είχαμε εμείς το 2010. Ούτε η Βερίτη, ούτε ο Παρθένης», τονίζουν.
Πως όμως μπορούν να συνυπολογίσουν στο σχεδιασμό που γίνεται και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί εργασίες και στον ποταμό Αρμένη; Η φωνή των κατοίκων θα φτάσει να στρέψει το βλέμμα των υπευθύνων και στο δικό τους πρόβλημα; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ