22.2.2012 10:51

Αντιμνημονιακή Νομαρχιακή πλειοψηφία

ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Ούτε σε διερευνητική φάση δεν έχει αρχίσει να βρίσκεται η επιχείρηση συγκρότησης ψηφοδελτίου στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Η συμφωνία των Βρυξελών για το ελληνικό χρέος ενδεχόμενα φέρνει σε απόσταση αναπνοής τις εθνικές κάλπες, για να αρχίσει η συζήτηση όμως για τη συγκρότηση του χιώτικου ψηφοδελτίου πρέπει πρώτα να κλείσει ο κύκλος της συζήτησης για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, που κι αυτός βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο.
Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ της Χίου βλέπουν πιο μακριά και ισχυρίζονται ότι, αν τώρα η αναζήτηση περιστρέφεται σε τέσσερα πρόσωπα, δεν αποκλείεται σε τρεις εβδομάδες από τώρα να αναζητούνται 8 υποψήφιοι από τον ευρύτερο σημερινό χώρο του ΠΑΣΟΚ!
Μεταξύ των στελεχών στη Χίο καταγράφεται ισχυρό αντιμνημονιακό ρεύμα, το οποίο, στην περίπτωση που εκδηλωθεί με τη δημιουργία δυο ΠΑΣΟΚ στο δρόμο για τις εκλογές, ενδέχεται να παρασύρει πολλά σημαίνοντα στελέχη.
Ήδη στους κόλπους του σημερινού νομαρχιακού οργάνου οι αντιμνημονιακές τάσεις συγκροτούν πλειοψηφικό ρεύμα, με το γραμματέα Ηλ. Κλεισσά, τη Γρ. Αλοιμόνου και το Στ. Καραβασίλη να τάσσονται ανοιχτά κατά της υποψηφιότητας Βενιζέλου και να προσδοκούν από τις διεργασίες να προκύψει κι εναλλακτική υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της προεδρίας του Κινήματος.

Ρέστα με αεροδρόμιο
Την ίδια ώρα η βουλευτής Ελ. Τσουρή, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφια, κορυφώνει τις ενέργειες της για την ευόδωση των προσπαθειών για επέκταση του αεροδρομίου κι όσοι καλά τη γνωρίζουν αντιλαμβάνονται ότι αυτή της η επιμονή προδίδει την επιθυμία της να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Χίο στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Θα πάρει θέση;
Απ’ την πλευρά του ο Κ. Τριαντάφυλλος επίσης δεν ξεκαθαρίζει αν έχει οριστικά αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου την κοινοβουλευτική έδρα, οι πληροφορίες τον θέλουν όμως κι εκείνον να διατηρεί θέση στο ψηφοδέλτιο. Πολλοί από τους υποστηρικτές του αγωνιούν για τη θέση που θα λάβει στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κι αν θα συνταχθεί με την υποψηφιότητα Βενιζέλου ή θα αναμένει τη συγκρότηση αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό πάντα του ΠΑΣΟΚ.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση «συγκρότηση ψηφοδελτίου» στο ΠΑΣΟΚ της Χίου προβλέπεται να είναι σήριαλ με πολλά επεισόδια όσο κι αν επισπευσθεί ο χρονικός ορίζοντας των εκλογών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ