27.3.2015 16:17

«Αντιμετώπιση της φτώχειας ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο νησί της Περιφέρειας»

Η ενεργοποίηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) συζητήθηκε σε συνάντηση των Περιφερειαρχών με την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, χαρακτήρισε ζήτημα προτεραιότητας την αντιμετώπιση της φτώχειας ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές, μέσα από την υλοποίηση του ΤΕΒΑ και γενικότερα την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων.

Η κα Καλογήρου, τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η κάλυψη να αφορά στις πραγματικές ανάγκες που δεν είναι πάντα συμβατές με τα στατιστικά στοιχεία και τις υπάρχουσες μηχανογραφικές αποτυπώσεις. Επίσης, υποστήριξε ότι στις νησιωτικές Περιφέρειες, όπως το Βόρειο Αιγαίο, η προσέγγιση της υλοποίησης θα πρέπει να γίνεται ανά νησί. «Χρειάζεται ευελιξία την οποία μπορούν να δώσουν οι δομές που φτάνουν μέχρι και το τελευταίο χωριό του Βορείου Αιγαίου», είπε και σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμη και η συνεργασία φορέων όπως η Εκκλησία και οι Εθελοντικές Οργανώσεις, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με την Κοινωνική Σύμπραξη που συγκροτείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξασφαλίζεται η πλήρης γεωγραφική κάλυψη, ώστε το πρόγραμμα της ανακούφισης να φτάσει παντού.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ