16.3.2016 10:40

Αντικειμενική η ευθύνη Μουζάλα για το «Μακεδονία»

ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΠΕΡΡΙΨΕ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» μίλησε σήμερα το πρωί ο ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για έλλειψη εθνικής στρατηγικής και άγνοια της πραγματικότητας που βιώνει η χώρα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις αναφορές του κ. Τσίπρα στα ζητήματα που άπτονται του ρόλου των Μ.Κ.Ο. στη χώρα.

«Η δήλωση του Πρωθυπουργού για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ήταν η δήλωση που θα μπορούσε να κάνει και η Αντζελίνα Τζολί αν είχε πάει στη Λέσβο. Αυτή δεν είναι δήλωση για έναν Πρωθυπουργό. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης  να ελέγξει τις Μ.Κ.Ο. και να συντονίσει την παρουσία τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι για όλα τα μεγάλα ζητήματα η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο. Φάνηκε αυτό στα νησιά, φάνηκε και στην Ειδομένη. Στα νησιά αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση επειδή ουσιαστικά δεν μετακινούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Έχουν γεμίσει τα νησιά και αυτή η επιλογή της κυβέρνησης, για εθνικούς, οικονομικούς και δημογραφικούς λόγους, είναι εντελώς λανθασμένη», υποστήριξε ο κ. Μηταράκης.

Αντικειμενική ευθύνη

Σχετικά με την δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα και την αναφορά του στη λέξη «Μακεδονία», αναφερόμενος στη FYROM, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι η ευθύνη του υπουργού είναι αντικειμενική.

«Για το θέμα των Σκοπίων υπάρχει μια εθνική γραμμή την οποία υπηρέτησαν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις.  Με αφορμή τη δήλωση του κ. Μουζάλα είναι ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να μας διευκρινίσει εάν υπηρετεί αυτήν την εθνική γραμμή.

Ο κ. Μουζάλας μπορεί να έκανε ένα λάθος αλλά ως υπουργός έχει μια αντικειμενική ευθύνη. Αυτό το λάθος μπορεί να το εκμεταλλευθούν κάποιοι στα διεθνή φόρα για να στηρίξουν τις αξιώσεις τους στο θέμα της ονομασίας. Έχω ζητήσει από τον Οκτώβριο από τον κ. Μουζάλα, όταν επισκέφθηκε τη Χίο, να προχωρήσει στον ορισμό ενός συντονιστή ανά νησί, ο οποίος θα συντονίζει τις υπηρεσίες και θα έχει το γενικό πρόσταγμα. Μου είχε πει ότι θα το κάνει  μέσα στο 2015. Έχουμε φτάσει στον Μάρτιο και κανείς δεν έχει οριστεί ακόμα», κατέληξε ο βουλευτής Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ