13.8.2016 10:05

Αντιδράσεις από τις ΝΟΔΕ Κρήτης της ΝΔ για το προσφυγικό

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Τους έντονους προβληματισμούς για την υποδοχή στην Κρήτη 2000 προσφύγων, εκφράζουν οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟΔΕ) της ΝΔ Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου θέτοντας παράλληλα μια σειρά ερωτημάτων.

«Με έκπληξη παρακολουθούμε μία ακόμη αποστολή κυβερνητικού στελέχους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο νησί μας. Αυτή τη φορά απεσταλμένος στην Κρήτη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας» αναφέρουν.

Επίσης σημειώνουν «αφού συναντήθηκε με πρόσωπα της επιλογής του σε μία κλειστή και εν κρυπτώ σύσκεψη στο Ηράκλειο χθες, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αποφάσισαν ομόφωνα με την παρουσία δημάρχων και τοπικών βουλευτών την υποδοχή των πρώτων 2.000 μεταναστών στην Κρήτη αμέσως μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου»».

Σύμφωνα με τις ΝΟΔΕ της Κρήτης «δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα και η κοινωνία της Κρήτης αναμένει να απαντηθούν, τόσο από τον κ. Μουζάλα όσο και από τον ίδιο το πρωθυπουργό κ. Τσίπρα».

 Τα ερωτήματα που θέτουν είναι :

- Γιατί όλους αυτούς τους μήνες δεν έχει γίνει διαχωρισμός προσφύγων - παράνομων μεταναστών;

- Γιατί καθυστερεί απελπιστικά η μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

- Γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί προαναχωρησιακά κέντρα για να επαναπροωθηθούν οι παράνομοι μετανάστες;

- Γιατί δεν έχουν απορροφηθεί τα ανάλογα ευρωπαϊκά κονδύλια με αποτέλεσμα να πληρώνει και αυτόν το λογαριασμό ο Έλληνας φορολογούμενος;

- Ποιος ο συνολικός σχεδιασμός από πλευράς κυβέρνησης για την διαχείριση αυτού του διαρκώς διογκούμενου προβλήματος;

- Γιατί από την χθεσινή σύσκεψη στο Ηράκλειο παρουσία του κ. Μουζάλα αποκλείστηκαν οι δήμαρχοι όλης της Κρήτης πλην των τεσσάρων πρωτευουσών δήμων;

- Με ποια λογική και από που ορμώμενοι απέκλεισαν τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

- Πως καταλήγουν στον αριθμό των 2.000 μεταναστών; Βάση ποιων «πληθυσμιακών κριτηρίων»; Έχουν εντοπίσει χώρους και αν ναι, που; Υπάρχουν προϋποθέσεις και ποιες είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία της Κρήτης;

Τέλος σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «η Νέα Δημοκρατία, έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης του μεταναστευτικού, την οποία πρόταση και η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ