3.1.2013 12:42

Αντιδήμαρχος "Τσάρος" με ευθύνη καθαριότητα και τεχνικές υπηρεσίες

• ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

 

Μια νομοθετική διάταξη, η οποία θα αποσαφηνίζει τον αριθμό των αντιδημάρχων και αν αυτοί θα έχουν το δικαίωμα επιλογής λήψης της αντιμισθίας του αντιδημάρχου ή του μισθού της δημόσιας υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, θα κρίνει τις αλλαγές στο δημοτικό σχήμα για το υπόλοιπο της θητείας του.

 

Στην περίπτωση που ο αριθμός των αντιδημάρχων παραμείνει σταθερός στους 8, ο κ. Λαμπρινούδης δείχνει να εμπιστεύεται το βασικό κορμό των συνεργατών του. Χρίτης στην Αμανή, Λιγνός στα Καρδάμυλα, Θλιβίτου στην Ιωνία με ευθύνη και στην αγροτική πολιτική, Φυτούσης – Ρισκάκης στη ΔΕΥΑΧ, Σουρέλας σε ΔΙΑΝΟΧ, Μάντικας στο Ομήρειο, Ντομάτας – Κοντούδης στη ΔΗΚΕΧ, Τσατσαρώνης στο ΔΗΠΕΘΕ παραμένουν ακλόνητοι. Αλλαγές γίνονται όπου έχουν προσυμφωνηθεί. Νύκτας αντί Μούνδρου στην Ομηρούπολη και Βεϊογλάνης αντί Αποστολίδη σε Καμπόχωρα – Άγιο Μηνά.

 

Μετέωρο είναι αν ο Παν. Στεφάνου μετακινηθεί στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε παραμένει ανοιχτή η θέση του αντιδημάρχου Χίου με πιθανότητες διεκδίκησης από τους Κ. Μούνδρο και Μ. Γιαννάρα, όπως και ποιος από τους δυο Κλεισσάδες θα γίνει αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων. Ανοιχτό είναι και το θέμα του προέδρου του Νομικού Προσώπου, με φαβορί το Β. Μυριαγκό αλλά υπολογίσιμο διεκδικητή και τον Π. Φλάμο. Ερωτηματικό αν στο δημοτικό σχήμα συμμετάσχει ο Στ. Καμπούρης ή αν θα επιλέξει την υπηρεσιακή του θέση.

«Τσάρος»;

Η απόφαση του δημάρχου να ορίσει εντεταλμένο σύμβουλο για την παρακολούθηση μελετών και του ΕΣΠΑ τον μέχρι σήμερα αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Παν. Αποστολίδη, προδίδει την κορυφαία επικείμενη αλλαγή. Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών με αρμοδιότητα έργων αναμένεται να οριστεί ο Ν. Μαρτάκης, ο οποίος κρατά και την ευθύνη του Τομέα Καθαριότητας, ως αντιδήμαρχος.

 

Η αρχική σκέψη η ευθύνη της καθαριότητας να συνδεθεί με τη χωρική αντιδημαρχεία Χίου προσέκρουσε στις αντιδράσεις των περιφερειακών αντιδημάρχων, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι επιθυμούν την παραμονή Μαρτάκη, ως λύση δοκιμασμένη και αποδοτική τα πρώτα δυο χρόνια. Έτσι η διόγκωση του χαρτοφυλακίου του Ν. Μαρτάκη τον μετατρέπει σε πρόσωπο – κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής αρχής στο δεύτερο μισό της θητείας της και αποτελεί παράλληλα το μεγάλο στοίχημα για τις επιλογές του δημάρχου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ