10.8.2015 21:44

«Ανθρώπων έργα»: 296 παραδοσιακά επαγγέλματα και ασχολίες»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓ. ΠΑΠΑΖΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ «ΑΛΦΑ- ΠΙ»

Συνεχίζει την εξαιρετική εκδοτική του πορεία του ο Εκδοτικός Οίκος «Αλφα- Πι» με την παρουσίαση του βιβλίου «Ανθρώπων έργα: 296 παραδοσιακά επαγγέλματα και ασχολίες» της Ευαγγ. Χρ. Παπαζή.

Το βιβλίο δόθηκε στην κυκλοφορία και μπορεί να το αγοράσει ο κάθε λάτρης της ιστορίας του νησιού, αφού μέσα σε αυτό παρουσιάζονται οι δουλειές των ανθρώπων που προηγήθηκαν της δικής μας παρουσίας.

Για το βιβλίο ο Εκδοτικός Οίκος αναφέρει με ανακοίνωσή του τα παρακάτω:

 «Ανθρώπων έργα», 296 παραδοσιακά επαγγέλματα» καταγράφτηκαν από την Ευαγγελία Χρ Παπαζή, που αφουγκράσθηκε τον κόπο και τον μόχθο του καθενός, που λύγιζε το σίδερο, σκάλιζε την πέτρα ή το ξύλο, έγραφε με τον κονδυλοφόρο στην κόλλα αναφοράς την πεθυμιά του αγράμματου, πρόσφερε άδολα πολύτιμες υπηρεσίες στον συνάνθρωπο.

Προσπάθησε να αποτυπώσει στο χαρτί όσο το δυνατόν περισσότερα, παραδοσιακά, ξεχασμένα επαγγέλματα με στόχο,  να σωθούν από του χρόνου τις κακοτοπιές, απ’ την αλογισιά της παγκοσμιοποίησης, που χρόνια τώρα ρουφά  την ομορφιά της αγνότητας.

Ανάγνωσμα καθάριο, διανθισμένο με πολύτιμα αποσπάσματα από καταξιωμένους συγγραφείς και λαογράφους, χρήσιμο και για φοιτητές κι ερευνητές. Βάση καλή για υψηλότερα πετάγματα, στων ανθρώπων περασμένων εποχών, τα πεπραγμένα.

272 σελίδες αφιερωμένες με σεβασμό κι αγάπη στους λησμονημένους επαγγελματίες του νησιού μας, της πατρίδας μας".

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ