17.2.2014 12:23

Ανοιχτός δίαυλος επαφών των αντί – Λαμπρινουδικών

• ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Το φάσμα της εύκολης επανεκλογής της σημερινής δημοτικής αρχής, ως συνέπεια του πολυκερματισμού δυνάμεων όσων επιθυμούν να καταθέσουν τη δική τους αντιπρόταση για το Δήμο της Χίου, πλανάται γύρω από όλα τα επιτελεία των υπό διαμόρφωση συνδυασμών.

Με εξαίρεση της Λαϊκή Συσπείρωση, παραμένουν σε εξέλιξη σενάρια ευρύτερων, έστω και ετερόκλητων, συμμαχιών, ακόμα και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποδομηθεί η εντύπωση μιας εύκολης επικράτησης Λαμπρινούδη.

Έτσι, αν και στο σύνολο τους οι συνδυασμοί ετοιμάζονται για τις επόμενες τους κινήσεις (αύριο ανακοινώνει επικεφαλής και αρχές η «Πρωτοβουλία για τη Χίο», την Τετάρτη επιλέγει την Ερμ. Φρεζούλη η «Χιακή Συμπολιτεία», σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές για το συνδυασμό Βρουλή), δεν έχουν σταματήσει οι υπόγειες επαφές μεταξύ στελεχών των συνδυασμών που εκτιμούν ότι είναι επιβεβλημένες ευρύτερες συμφωνίες, έστω και της ύστατης ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» πρόσωπα από όλες τις αντι – Λαμπρινουδικές δυνάμεις επικοινωνούν μεταξύ τους, ως τώρα δεν ρίχνουν νερό στο κρασί τους, αλλά δεν αποκλείουν ευρύτερες ζυμώσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς συμφωνούν ότι βασικός στόχος είναι η αλλαγή φρουράς στο Δήμο της Χίου. Κομβικό σημείο για μια πιθανή μελλοντική ευρύτερη συμφωνία συνεργασίας είναι το κατά πόσο θα πεισθούν στελέχη όλων των παρατάξεων που συνομιλούν να επικεντρώσουν την ατζέντα μιας ενδεχόμενης προγραμματικής τους συμφωνίας σε καθαρά τοπικά ζητήματα, αφήνοντας κατά μέρους τις αποκλίνουσες ιδεολογικές πεποιθήσεις. Και κυρίως να δοκιμαστεί στην πράξη αν ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πρακτικά εφαρμόσιμο, όπως πιστεύουν όσοι ελπίζουν στη συνεργασία της τελευταίας στιγμής. Με το κρίσιμο ερώτημα να είναι αν για τέτοιες σκέψεις υπάρχει υλοποιήσιμος χρόνος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ