4.2.2015 15:27

Ανοίγουν πόρτες στην Ευρώπη

ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Το μονόδρομο που οδηγεί σε μια πιθανή ένταξη του Δήμου Χίου σε διακρατικά προγράμματα της Ε.Ε. με έμφαση στο τρίπτυχο Ενέργεια- Μεταφορές- Υπηρεσίες επιλέγει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες που έχει για σειρά παρεμβάσεων σε καίριους τομείς της καθημερινότητας.

Το σχέδιο δεν ξεκίνησε σήμερα, αλλά βρίσκει αφετηρία τουλάχιστον δυο μήνες πριν οπότε από κοινού ο αντιδήμαρχος Δημ. Καράλης, ο ειδικός συνεργάτης Δημ. Τσούχλης και ο Μαν. Βουρνούς, συναποφάσισαν να κινηθούν εντός και εκτός της χώρας, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών που παρέχεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στάση Ευρώπη

Όπως εύλογα έχει γίνεται αντιληπτό, η ένταξη μιας περιοχής σε προγράμματα που παρέχονται από την Ε.Ε. περνάει μέσα από την εξέταση ακριβώς αυτών των προγραμμάτων, των απαιτήσεων που έχουν και του αποτελέσματος στο οποίο προσβλέπουν.  Από τις μέχρι τώρα διερευνητικές επαφές που έχουν γίνει, ο Δήμος Χίου διαπιστώνει ότι υπάρχει πεδίο για προγράμματα στα οποία θα πασχίσει να ενταχθεί και αφορούν σε έργα που σχετίζονται με την μείωση της ενέργειας στα δημόσια κτίρια και γενικότερα, αναβάθμιση των μεταφορών και των συγκοινωνιών και τέλος, σε μια σειρά από προγράμματα που αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες, περιορίζοντας την γραφειοκρατία. «Πιστεύουμε ότι με τις κατάλληλες επαφές και με αρκετή προσπάθεια, ο Δήμος μπορεί να κάνει μια υπέρβαση και να λάβει μέρος της πίτας αυτών των προγραμμάτων.ν Δεν είναι εύκολο γιατί αρκετές περιοχές αναζητούν ίδιους διαύλους με εκείνους που αναζητούμε και εμείς, ωστόσο κάθε προσπάθεια που γίνεται με στόχο να αναβαθμίσουμε την πόλη αξίζει τον κόπο», τονίζει στον «π» ο Δημ. Καράλης.

Ενήμερος ο Κ. Μουσουρούλης

Για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος σε ευρωπαϊκό επίπεδο φυσικό είναι να έχει ενημερωθεί ο Κ. Μουσουρούλης που μόνιμα πλέον εργάζεται στον ευρωπαϊκό οργανισμό στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής Χίου είδε με απόλυτα θετικό μάτι τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος και τέθηκε στη διάθεση των αρμοδίων εφόσον κάπου μπορεί και ο ίδιος να βοηθήσει στη διαδικασία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ