9.9.2016 13:01

Ανοίγουμε τα σχολεία χωρίς προβλήματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μια εκπαιδευτική χρονιά που ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, με τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων στα σχολεία, με βιβλία, με τάξεις ένταξης με αποφάσεις που υπερψηφίστηκαν ομόφωνα από τα ΠΥΣΠΕ, περιγράφει η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση της αναφέροντας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα το σχολείο της ισότητας και της ποιότητας.Ένα  σχολείο ανοιχτό, φιλόξενο και δημοκρατικό για όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι  να σταματήσει η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης όπως είχε  γίνει με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

24 εκατομμύρια βιβλία έχουν πάει από τα μέσα Αυγούστου σε όλα τα σχολεία της χώρας. Και αυτό το αυτονόητο δεν ήταν αυτονόητο όταν, για παράδειγμα, τη χρονιά της κυρίας Διαμαντοπούλου μέχρι τον Δεκέμβριο τα μαθήματα γίνονταν με φωτοτυπίες.

Αναφερόμαστε ειδικά στην ειδική αγωγή η οποία για εμάς είναι υποχρέωση και όχι ένα ακόμη πεδίο φθηνής πολιτικάντικης αντιπαράθεσης.  Μετά από οχτώ χρόνια αδιαφορίας για την κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, ιδρύθηκαν φέτος και θα λειτουργήσουν πεντακόσια τριάντα ένα τμήματα ένταξης, εξήντα ένα σε νηπιαγωγεία, τριακόσια σαράντα τέσσερα σε δημοτικά και εκατόν είκοσι έξι σε γυμνάσια. Τρία ειδικά νηπιαγωγεία, έξι ειδικά δημοτικά σχολεία, πέντε Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., εννέα ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια και δώδεκα λυκειακές τάξεις.

Για πρώτη φορά μετά το 2001, έχουν ήδη γίνει οι προσλήψεις της Πρωτοβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη βαρύτητα που πρέπει να δίνεται στον ευαίσθητο αυτό  χώρο ,όπως είναι η πρώτη φορά που πριν την έναρξη του σχολικού έτους προσλαμβάνεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση για την Πρωτοβάθμια. Αν μάλιστα συνυπολογισθούν και οι διορισμοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αυτοί των ειδικοτήτων  ο αριθμός αυτός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος".

Συγκεκριμενοποιώντας το σκηνικό ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις προσλήψεις της Χίου, υποστηρίζοντας ότι προσλήφθηκαν όσοι δάσκαλοι ζητήθηκαν και έχουν καλυφθεί ακόμη και τα σχολεία των Ψαρών και των Οινουσσών.

"Όσον αφορά στον αριθμό των προσλήψεων δασκάλων και νηπιαγωγών γενικής Εκπαίδευσης  είναι  ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων την τελευταία 6ετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στη Χίο όσα κενά δόθηκαν με ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΠΕ όλα καλύφθηκαν και είναι πλήρη από δασκάλους και καθηγητές και τα σχολεία Οινουσσών και Ψαρών.  Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν να έχουν σωστή ενημέρωση και αυτό τους δικαιολογεί για την εύλογη ανησυχία τους περί τεράστιων κενών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας, όταν όμως αυτοί είναι συνδικαλιστές πρέπει να προσέχουν. Μετά από πολλά χρόνια  ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση έχουν καταφέρει να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα, με όλα τα βιβλία, με τους αναγκαίους αναπληρωτές και με όλο το μόνιμο προσωπικό στη θέση του. Αυτά είναι τα Αυτονόητα,αλλά να μην ξεχνάμε πότε πήγαιναν οι αναπληρωτές στα σχολεία,πότε λειτουργούσε κανονικά το σχολείο και με τι βιβλία. Σίγουρα βέβαια κάθε τι νέο όσο καλό και να είναι χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής και αυτό θα γίνει και θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία.

Με αυτές τις σκέψεις Ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους τους μαθητές και σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Ευχόμαστε αυτή η σχολική χρονιά να σηματοδοτήσει τη σταθερή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, μια χρονιά που θα  καταστήσει ακόμα πιο αξιόπιστο το δημόσιο σχολείο", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ