8.2.2016 9:24

Ανοίγει το ΕΣΠΑ για τις νεοφυείς επιχειρήσεις;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

Το μέλλον των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που αφορούν σε πτυχιούχους και νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και γενικά τους δυνητικούς δικαιούχους αυτών, ζητά να πληροφορηθεί με Ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ο Νότης Μηταράκης.

Όπως σημειώνει σχετικά ο βουλευτής Χίου στην Ερώτησή του:

«Από τον Οκτώβριο του 2015, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού έχει προδημοσιεύσει δύο επιδοτούμενα προγράμματα για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για την ανάπτυξη της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Πρόσφατα, ο κ. Υπουργός δήλωσε στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης επερώτησης Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για θέματα ΕΣΠΑ ότι πολύ σύντομα αναμένεται η επίσημη δημοσίευση των προγραμμάτων αυτών.

Και τα δύο αυτά προγράμματα αναφέρουν ως δυνητικούς δικαιούχους όσους έχουν γεννηθεί πριν την 1/1/1991. Γεγονός που αποκλείει έναν άριστο νέο φοιτητή, καθώς ένας νέος πτυχιούχος γεννημένος το 1991, έχει τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2009, έχει αποφοιτήσει από την ανώτατη/ανώτερη εκπαίδευση το 2013 και έχει ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις έως το 2015. Αν αυτός ο νέος σήμερα προσπαθήσει να επιχειρήσει είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε στα πλαίσια μίας νεοφυούς επιχείρησης, η ανωτέρω ημερομηνία επιλογής δυνητικών δικαιούχων του αποκλείει τη συμμετοχή στα προγράμματα που επί της ουσίας σε αυτόν απευθύνονται.

Δεδομένου, ότι το Υπουργείο σας έχει αργήσει χαρακτηριστικά να δημοσιεύσει τα εν λόγω προγράμματα και επειδή έχει ήδη αλλάξει το ημερολογιακό έτος που ελπίζουμε και αναμένουμε ότι θα δημοσιευτούν σε σχέση με το έτος που προδημοσιεύτηκαν και επειδή η προδημοσίευση ενός προγράμματος δεν είναι δεσμευτική ως προς την επίσημη δημοσίευση αυτού,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Ποιος ο χρονικός προγραμματισμός δημοσίευσης των εν λόγω επιδοτούμενων προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ;

2. Θα λάβετε υπόψιν σας την αλλαγή του ημερολογιακού έτους ώστε να συμπεριληφθούν στα προγράμματα αυτά οι γεννηθέντες πριν την 1/1/1992;».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ