29.1.2014 9:51

Ανοίγει το διάλογο με πλεονέκτημα εμπειρίας

• ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Στο γήπεδο καθαρής υπεροχής του επιχειρεί να μεταφέρει την προεκλογική αντιπαράθεση ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας». Πιστός στην πρόσκληση συνεργασίας σε όποιον επιθυμεί τη συμμετοχή στα δημοτικά, επιδιώκει να αναδείξει το στοιχείο της εμπειρίας στη διοίκηση του ενιαίου Δήμου Χίου ως συγκριτικό του πλεονέκτημα, ειδικά σε σχέση με τα δημοτικά σχήματα που απαρτίζονται αποκλειστικά από νέα πρόσωπα.
Δηλώνει έτοιμος να περιγράψει τα πραγματικά δεδομένα στο Δήμο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στη βάση αυτών επιβάλλεται να αναπτυχθεί ο προεκλογικός διάλογος κι όχι στη σφαίρα του επιθυμητού αλλά αδύνατου.

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση του ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η τριετία οργάνωσης του Δήμου Χίου στα ενιαία όρια της «Καλλικρατικής» του μορφής αποτέλεσε για το συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» την πιο σκληρή του δοκιμασία στην περίοδο της ενασχόλησης του με την Αυτοδιοίκηση.
Καταβλήθηκε τιτάνια προσπάθεια δομές και υπηρεσίες δήμων με εντελώς διαφορετικά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά να ομογενοποιηθούν, με πρωταρχική μέριμνα ο Δήμος να μην αποτελέσει τροχοπέδη στην οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του νησιού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, στο μέτρο του δυνατού, το πετύχαμε, η Χίος κρατήθηκε όρθια εν αντιθέσει με τα προβλήματα που υπήρξαν πανελληνίως και τα οποία όλοι γνωρίζουμε.
Σαν αποτέλεσμα αυτής της τριετίας και του σπουδαίου και μετρήσιμου από τους συμπολίτες μας έργου που επετεύχθη από τη δημοτική αρχή, εκλαμβάνουμε την εξωτερίκευση της διάθεσης πολλών συμπολιτών μας να επιδιώξουν να ασχοληθούν με τις δημοτικές υποθέσεις. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε τον εμπλουτισμό του προσωπικού της Αυτοδιοίκησης με νέα πρόσωπα, ευεπίφορα στις ανάγκες της νέας εποχής. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η τακτική του επικεφαλής του συνδυασμού μας να ανανεώσει σημαντικά το στελεχιακό του δυναμικό και ήδη τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα και σύντομα ανακοινώσιμα. Άλλωστε ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας θεωρούμε την ποιότητα του στελεχιακού δυναμικού από το οποίο θα προκύψει και η όποια διάδοχη κατάσταση.
Η πάγια αρχή μας ότι οι ανάγκες του Δήμου Χίου καθιστούν υποχρεωτικές τις συνθέσεις και την κατά το δυνατόν ενωτική διάθεση αντιμετώπισης των προβλημάτων, μας ωθεί σήμερα να καλωσορίσουμε το ενδιαφέρον όλων των δημοτών μας, σε όποια παράταξη κι αν αποφασίσουν να διαθέσουν τη δύναμη τους. Προκαταβολικά νοιώθουμε ότι ενισχύεται ο στόχος ο Δήμος Χίου να γίνει η έγνοια του καθενός μας.
Η εμπειρία της τριετούς εντατικής προσπάθειας να στηθεί ο ενιαίος Δήμος και να υπάρξει ο ρεαλιστικός σχεδιασμός που ήδη υλοποιείται είναι στοιχεία που δεν επιθυμούμε να μείνουν στα γνωστικά όρια της δημοτικής μας παράταξης, θα ήταν χρήσιμο και για το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα να διοχετευτούν στα όποια δημοτικά σχήματα προκύψουν.
Με μεγάλη χαρά αναμένουμε την ανταπόκριση όσων έχουν λάβει την απόφαση να ασχοληθούν με τα δημοτικά θέματα, βέβαιοι ότι όσες διαχωριστικές γραμμές κι αν υπάρχουν, η ταύτιση όλων μας στο στόχο η Χίος να είναι η νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης εξυπηρετείται από τη γνώση των πραγματικών συνθηκών μέσα στις οποίες καλείται να πορευτεί στα επόμενα χρόνια ο Δήμος μας. Η πόρτα του διαλόγου είναι και θα παραμείνει για το συνδυασμό μας ανοιχτή σε όλους.» 
                                                                                                

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ