2.4.2012 9:52

Ανίατη τηλεοπτική ασθένεια

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

 
Οι μη εξαρτώμενοι από τη δύναμη της δεν κρύβουν ότι υπήρξε από τους πρωταίτιους του ελληνικού δράματος. Ο ευτελισμός των ηθικών αξιών και η επικράτηση της life style πραγματικότητας συνετέλεσαν τα μέγιστα για τη διασάλευση της κοινωνίας από τις αρχές της.
Ακόμα και σήμερα, με τους κραδασμούς από την περιδίνηση να έχουν εισβάλλει σε κάθε ελληνικό σπίτι, η τηλεόραση είναι η μόνη αμετάβλητη από την αθλιότητα της. Συνεχίζει να προβάλλει ως πρότυπο τη σπατάλη, μεθάει από τη δύναμη της κλειδαρότρυπας, σπάει πλάκα με την ψυχική ή σωματική ασθένεια.
Χθες βράδυ η Χίος καμάρωσε ένα δικό της «ταλέντο» στην εκπομπή υψηλής τηλεθέασης του Ant1 «Ελλάδα έχεις ταλέντο», αισθάνθηκε περηφάνια με τη συμμετοχή, ως guest star, όπως ειπώθηκε από τους κριτές, του Πάρη Παππή, ως «Πάρης ο καλλίφωνος».
Υπάρχει όμως και η Χίος που αηδιάζει, αποστρέφεται το θέαμα, το πέταγμα των ανθρώπων στη σύγχρονη αρένα του Κολοσσαίου, για να ξεχαστούν οι νοήμονες, να το απολαύσει η μάζα.
Δυστυχώς το τηλεοπτικό αυτό πρότυπο μεταγγίστηκε και σε μέρος της τοπικής τηλεόρασης, η οποία το καθιέρωσε ως «ώρα διαλείμματος» στη μουντή πραγματικότητα μας. Μπλέξαμε τη διαφορά του αστεϊσμού με τη διαπόμπευση, γελοιοποιούμε τη διαφορετικότητα στην όποια της μορφή.
Οι σώφρονες αναρωτιούνται: ο κ. Πάρης και όσοι βρίσκονται στη θέση του δεν έχουν κανένα οικογενειακό στήριγμα να αποτρέπει τη γελοιοποίηση τους; Τόσο πολύ εξαφανίστηκαν τα αντισώματα μέσα στην ίδια την οικογένεια;
ΥΓ.: Ο politischios.gr διαθέτει το απόσπασμα του νέου χθεσινού εξευτελισμού του αγαπητού κ. Πάρη. Αρνείται να το προβάλλει σε videoγια να προστατέψει κι εκείνον και τα μάτια των αναγνωστών του.    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ