25.6.2012 13:54

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί μετά τη δέσμευση Μουσουρούλη

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη, συναντήθηκαν το Σάββατο, 23/06/2012, στη Χίο εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, του Επιμελητηρίου Χίου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, του Εργατικού Κέντρου Χίου και του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ Χίου, για να συζητήσουν το σοβαρό ζήτημα της αναστολής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα Φαρμακεία του νησιού, λόγω των συσσωρευμένων χρεών των ασφαλιστών ταμείων προς τα φαρμακεία, που κάνουν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
 
Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε εντός 15 ημερών να εξοφληθούν οι οφειλές προς τα φαρμακεία, που μέχρι και το μήνα Μάιο ανέρχονται σε 2,5 εκ. ευρώ περίπου (Οίκος Ναύτου 1,5 εκ. και ΕΟΠΥΥ 1 εκ. ευρώ) είτε εξ ολοκλήρου είτε τμηματικά.
 
Μετά από την παραπάνω  δέσμευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου συγκαλεί άμεσα Γενική Συνέλευση των μελών του με πρόταση να αρθεί η αναστολή και να ξεκινήσει κανονικά η χορήγηση με πίστωση φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ