26.6.2012 16:31

Αναπτερώνουν τις ελπίδες τους οι Λιμενικοί

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

 
Θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις που επικρατούν στις τάξεις των στελεχών του Λιμενικού,  τόσο από την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου όσο και από την ενσωμάτωση του Σώματος των Λιμενικών στον επανασυσταθέντα φορέα.
«Χρόνια τώρα, από το 2008 μέχρι και σήμερα, ήμασταν πότε στο ένα υπουργείο και πότε στο άλλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη μας δίνει κανένας σημασία ενώ εμείς συνεχίζαμε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη μας σε ξηρά και θάλασσα για την προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας και των συνόρων μας.
Δεν σταματήσαμε στιγμή ακόμα και όταν η πολιτεία μας εγκατέλειψε και μας στέρησε βασικά μας δικαιώματα όπως η ιατροφαρμακευτική μας κάλυψη», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου της Ένωσης Λιμενικών Χίου- Σάμου Κ. Τριπολίτη.
Ο ίδιος όπως τόνισε διατηρεί προσδοκίες από το νέο Υπουργείο αλλά και από τον Χιώτη Υπουργό ότι θα προχωρήσει σε ανοιχτό διάλογο με τους ίδιους προκειμένου να βρεθεί λύση σε μία σειρά ζητημάτων που τους αφορούν και άπτονται τόσο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων αλλά και της καθημερινής τους επιβίωσης.
«Για εμάς προέχει να δούμε λύσεις σε μία σειρά ζητημάτων που μας αφορούν. Εδώ και χρόνια κανένας δεν μας έδινε σημασία. Μας παρέπεμπαν από τον έναν φορέα στον άλλον. Υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες που καλείται να επιλύσει το κράτος. Η παροχή υπηρεσιών υγείας, η καταβολή δεδουλευμένων και άλλα πολλά είναι αυτά που πρέπει να επιλύσει ο κ. Μουσουρούλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τριπολίτης ενώ κλείνοντας συμπλήρωσε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι σε ένα νευραλγικό για τους νησιώτες Υπουργείο βρίσκεται ένας Χιώτης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ