3.3.2012 9:12

Αναμονή τέλος

ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΗΤΑ Ο Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ

Τον καθορισμό σαφούς χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση και αξιοποίηση της μαρίνας Χίου, ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Τουρισμού Π. Αλιβιζάτο, ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ.  Κωστής Μουσουρούλης.

Ο βουλευτής προτείνει στον υφυπουργό να συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή και των αρμοδίων φορέων του νησιού, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων πλοίων, να προωθηθεί η ολοκλήρωση του έργου και να συζητηθεί η αξιοποίηση του χερσαίου χώρου της μαρίνας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Επιστολής.

«Σας είναι γνωστό το πρόβλημα της έλλειψης τουριστικών λιμένων και υποδομών που να μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις ανάγκες της χώρας για τη στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού, ενώ η χώρα απέχει πολύ από το στόχο για την ολοκλήρωση ενός δικτύου που να αξιοποιεί με βέλτιστο τρόπο τους σχετικούς πόρους. Από τον κανόνα αυτό δεν έχει διαφύγει ούτε η Χίος, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που υφίσταται από τα γειτονικά παράλια της Τουρκίας.
Ειδικότερα, από τη δεκαετία του 1990 στην περιοχή Καστέλο της πόλης της Χίου έχουν δημιουργηθεί λιμενικές εγκαταστάσεις μαρίνας, οι οποίες, λόγω λανθασμένων σχεδιασμών, κακής εκτέλεσης, υπηρεσιακών εμπλοκών κλπ έχουν εγκαταλειφθεί. Από το 2003 έχουν μεταφερθεί, και επίσης εγκαταλειφθεί στο θαλάσσιο χώρο της μαρίνας, πλοία, που σήμερα αποτελούν εστίες ρύπανσης του περιβάλλοντος, ενώ η  χερσαία ζώνη της, που μέχρι πρόσφατα καθαρίστηκε από συνεργεία του Ελληνικού Στρατού, αποτελούσε χώρο συλλογής μπαζών και απορριμμάτων.
Τα τελευταία δύο (2) χρόνια με συνεχείς Ερωτήσεις  προς το αρμόδια Υπουργεία, επανέφερα το θέμα, ζητώντας κατ’ αρχήν την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων πλοίων, την προώθηση διεθνούς διαγωνισμού για την ολοκλήρωση των έργων, καθώς και την αξιοποίηση του χερσαίου χώρου της μαρίνας.
Ειδικότερα, μετά από επικοινωνία μου  με τον Πρόεδρο του «ΟΛΠ ΑΕ» κ. Γ. Ανωμερίτη, προώθησα  προς την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας, κωδικοποιημένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων πλοίων. Σύμφωνα με την τελευταία απάντηση του Υπουργείου σας συστάθηκε  και συνεδρίασε  η σχετική γνωμοδοτική επιτροπή και εφόσον παρήλθαν άπρακτες οι προθεσμίες που έδωσε προς τους πλοιοκτήτες και τους δανειστές τους για την απομάκρυνση των πλοίων η Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων προωθεί τις διαδικασίες προκήρυξης σχετικού διαγωνισμού.
Κύριε Υφυπουργέ,
Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων πλοίων, καθώς και κυρίως για να προωθηθεί η ολοκλήρωση των έργων της μαρίνας και η αξιοποίηση του χερσαίου χώρου της, θα σας παρακαλούσα να συγκαλέστε σύσκεψη των αρμοδίων φορέων της Χίου στο Υπουργείο σας, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων αν αυτό κριθεί αναγκαίο, ώστε να συζητηθούν τα ανωτέρω θέματα και να οριοθετηθεί σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών».
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ