4.11.2013 16:25

Αναμονή για τα αναδρομικά

ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Μάλλον θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο οι πυροσβέστες της Χίου, προκειμένου να πληρωθούν τα οφειλόμενα εκτός έδρας από την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς του περασμένου καλοκαιριού στο νησί μας.
Το παραπάνω προκύπτει από απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στον βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο, ο οποίος έθεσε το πρόβλημα, μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Ο υπουργός υποστήριξε ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε ειδική χρηματοδότηση για την καταβολή των Ειδική χρηματοδότηση έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών κι ότι απομένει η έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ για την πληρωμή των πυροσβεστών. « Η Υπηρεσία μας θα αποστείλει, εντός διαστήματος δυο εβδομάδων, το σύνολο των αντίστοιχων δικαιολογητικών στην ΥΔΕ για εξόφληση», αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός.
Για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρδαμύλων, το δεύτερο θέμα που έθεσε ο βουλευτής, το Υπουργείο απαντά ότι με το Π.Δ. 109/2013 επιτεύχθηκε η παράταση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, με δυνατότητα επαναπρόσληψης τα έτη 2014 και 2015, με σκοπό την επαρκέστερη στελέχωση των υπηρεσιών.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε ότι παρακολουθεί το θέμα της καθυστέρησης καταβολής των οφειλόμενων στους πυροσβέστες, μέχρι και την οριστική εξόφληση των δικαιούχων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ