27.2.2015 10:33

«Αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν για τις καταστροφές»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Για γαϊτανάκι απόσεισης ευθυνών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή τις καταστροφές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις με εστίαση στον επαρχιακό δρόμο Χίου- Βολισσού.

Η ΛΑΣ κάνει αναφορά σε οικονομικό στραγγαλισμό της Περιφέρειας και του Δήμου από τις συγκυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. σημειώνοντας όμως ότι: «Αυτό, δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τους τοπικούς παράγοντες , ώστε την ώρα που κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες  στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου , που ο επαρχιακός δρόμος έχει εξαφανιστεί, αυτοί να επιδίδονται σε χαρτοπόλεμο τυπολατρείας, προκειμένου να βρεθεί τίνος ευθύνη είναι ο δρόμος και αν είναι επαρχιακή οδός ή όχι».

 

«Ιδιαίτερα η Περιφερειακή αρχή  γνωρίζει δεκαετίες τώρα τη χρήση της οδού ως κάθοδος της σύνδεσης με τη Βολισσό, εκτός και αν θεωρεί τις επαρχιακές οδούς ως μονόδρομο και όμως μέχρι στιγμής κανείς από το πολιτικό προσωπικό δεν έσπευσε να δει τη ζημιά!

Γνωρίζουν επίσης και οι δύο τι σημαίνει Προγραμματική Σύμβαση εκτέλεσης έργων και ας αφήσουν στην άκρη τις προφάσεις και ισχυρισμούς-εκφράστηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κάρματζη- περί νομιμότητας εκτέλεσης και καταλογισμών.

Μέχρι στιγμής καμιά μελέτη δεν έχει ξεκινήσει, κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας  ή εμπόδισης του φαινομένου που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει παρθεί, ενώ μια νέα επιδείνωση του καιρού εγκυμονεί νέους κινδύνους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ομόφωνα πάρθηκαν αποφάσεις και στο  μέτωπο του αιτήματος  των έκτακτων επιχορηγήσεων όσο  και στο μέτωπο του να κηρυχτεί ως επείγουσα η όλη κατάσταση, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά αν δε γίνουν πράξη ,  αν  η Περιφερειακή αρχή  συνεχίσει να κωφεύει και να δηλώνει παρελκυστικά μέχρι στιγμής αναρμόδια.

Ζητάμε άμεσα:

  • Να εκταμιευτούν από την κυβέρνηση προς την Περιφέρεια έκτακτα κονδύλια για να αποκατασταθούν οι ζημιές.
  • Να συνεργαστούν δήμος και Περιφέρεια ώστε να παρθούν μέτρα που θα εμποδίσουν την εξέλιξη της καταστροφής τόσο στην περιοχή του Βροντάδου όσο και όπου υπάρχουν πανόμοια προβλήματα, Βολισσός, Καταρράκτης , Λαγκάδα κλπ) μέσω και προγραμματικών συμβάσεων.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες αποκατάστασης ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν τα τεχνικά έργα, που πρέπει να παίρνουν υπόψη τους τα προηγούμενα τεχνικά λάθη και αυθαιρεσίες.
  • Να αποκατασταθούν οι ζημιές στην αγροτική οδοποιία που συνδέεται με τη ζωή των αγροτών μας.
  • Να ξεκινήσει επιτέλους ένα συνολικό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα το νησί και τα νησιά της Περιφέρειας ώστε να προλαμβάνουμε τέτοια φαινόμενα που η «θεραπεία» τους είναι πιο επώδυνη και κοστοβόρα», αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ