12.4.2012 11:01

Ανακυκλώνονται οι προσπάθειες για την … ανακύκλωση

• ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στην επαναδημοπράτηση της δεύτερης φάσης της ανακύκλωσης που αφορά τα λειτουργικά έξοδα και την αποκομιδή των σκουπιδιών προχώρησε ο Δήμος Χίου, στα πλαίσια συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.
Το δεύτερο μέρος της ανακύκλωσης ουσιαστικά προβλέπει την πληρωμή των μισθών και των εργοδοτικών εισφορών, συνολικό ποσό 174.000 ευρώ ετησίως,  που θα καταβάλει ο Δήμος στον ανάδοχο προκειμένου να στηρίξει το σκέλος της αποκομιδής.  
Η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται από το Δήμο ως βασικό κίνητρο για την προσέλκυση αναδόχου, καθώς κατά την πρώτη δημοπρασία η τελική διαμόρφωση της δημοτικής πρότασης δεν βρήκε αντίκρισμα και ο διαγωνισμός προέκυψε άγονος.
Την ίδια ώρα, όπως έκανε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου , Αλ. Γαϊτάνος, ήδη ο Σύλλογος έχει καταθέσει  προσφυγή στην Περιφέρεια  προκειμένου να ακυρωθεί συνολικά η διαδικασία.
 «Κάναμε πράξη αυτό για το οποίο σας είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή. Δεν δικαιολογείται να ερχόσαστε και να ενημερώνετε  για ένα τόσο σημαντικό θέμα στην προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία. Θα είμαστε στο πλευρό σας όταν αποφασίσετε να σπάσετε τα δεσμά του μνημονίου», ανέφερε ο κ. Γαϊτάνος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει για μία ακόμη φορά πότε ο Σύλλογος θα καταθέσει την αντιπρόταση του, την οποία είχε εξαγγείλει εδώ και ένα μήνα.«Στο άμεσο μέλλον η μελέτη θα είναι έτοιμη», αρκέστηκε να πει .
Άμεση ήταν η απάντηση του Π. Λαμπρινούδη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν μπορεί να καθυστερήσει η διαδικασία επειδή κάποιος υπέβαλλε ένσταση.  «Οι αποφάσεις του Σώματος είναι άμεσα εκτελεστέες. Ελέγχονται κατόπιν για τη νομιμότητά τους. Όμως μέχρι να εξεταστεί η ένστασή σας, εμείς θα προχωρήσουμε το σχεδιασμό μας σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ