19.6.2014 9:41

«Ανακριβή και συκοφαντικά όσα γράφτηκαν για τη Δασκαλόπετρα»

ΣΤΗ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ... ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ

Καμία διαφωνία δεν έχουμε με το Δήμο Χίου ως προς την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί πλήρως και με βάση τα ιστορικά χαρακτηριστικά της η περιοχή της Δασκαλόπετρας. Αυτή όμως είναι για άλλη μια φορά η μια πλευρά του νομίσματος. Από την άλλη, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ιδέα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Τόσα, όσα και αυτά που παρουσιάζονται από κάθε πλευρά για το ζήτημα της μετατροπής της περιοχής σε ένα σοβαρό και με υποδομές χώρο επίσκεψης για τους επισκέπτες που θα προβάλλει την ομηρική κουλτούρα.

Ο Δήμος Χίου με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «π» αντί για δυο γραμμές αυτοκριτικής, βλέπει και πάλι υπερβολές. Ακολουθεί η απάντηση του Δήμου για το χθεσινό ρεπορτάζ του «π».

«Σε απάντηση των όσων σχολιάστηκαν από την εφημερίδα σας, σχετικά με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ανάδειξης για τη δημιουργία του κέντρου ομηρικής προβολής στη Δασκαλόπετρα, σας πληροφορούμε τα παρακάτω:

Από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνταξης της προκήρυξης για το διαγωνισμό του παραπάνω έργου, η οποία όμως απαιτεί την εξασφάλιση της είτε με αγορά , ενοικίαση ή χρησιδάνειο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα , έτσι ώστε να μπορέσει να εκπονηθεί ο διαγωνισμός και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί το έργο.

Ο Δήμος Χίου, με απόφαση του Δ.Σ, όντως ενέκρινε την ενοικίαση του συγκεκριμένου χώρου απ΄την ενοριακή επιτροπή του Αγ.Γεωργίου Βροντάδου. Λαμβάνοντας όμως υπ’όψιν το ακριβό τίμημα των 1710€ ανά μήνα  και το ότι η διαδικασία εκπόνησης της αρχικής μελέτης είναι υπερβολικά χρονοβόρα, μέχρι σήμερα δεν έχει  υπογραφεί το συμβόλαιο για ευνόητους οικονομικούς λόγους.

Οτιδήποτε άλλο σχολιάστηκε είναι ανακριβές και συκοφαντικό, ενώ καλό θα ήταν να επικεντρωθούμε στο ότι επιτέλους γίνεται μία προσπάθεια από μία δημοτική αρχή των τελευταίων πενήντα χρόνων για αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής, κάτι που θα πρέπει να τύχει της στήριξης της χιώτικης κοινωνίας.

Επιπρόσθετα, αυτά τα οποία αναφέρονται στην εφημερίδα σας για «ομηρική αποτυχία» καθώς και στις δηλώσεις της κ.Τσαρδάκα ότι έχει υποβάλλει προτάσεις εδώ και ενάμιση χρόνο σας ενημερώνουμε ότι οι προτάσεις αυτές έχουν καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα (παρόμοιες έχουν κάνει και η ΕΒΑ κ.λ.π.)και δεν έχουν καμία σχέση με την εκπόνηση της μελέτης. Τέτοιου είδους γνωμοδοτήσεις μπορούν να ληφθούν υπόψη από τους μελετητές που θα αναλάβουν τη μελέτη.

Τα παραπάνω τα αναφέρουμε για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και θα σας συνιστούσαμε να υπάρχει περισσότερη έρευνα και αντικειμενικότητα , πριν παραθέσετε το οποιοδήποτε ζήτημα στην εφημερίδα σας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ