21.3.2012 12:40

Ανακοίνωση συμπαράστασης της Ε.Γ. Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προς τους Ναυτεργάτες

 
Ανακοίνωση για τις διεκδικήσεις των ναυτικών και την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Στην ανακοίνωση αναφέρει: 
 
"Με αφορμή την επικείμενη συνένωση του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου με τον ΕΟΠΠΥ, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των ναυτικών για να παραμείνει το ασφαλιστικό ταμείο που έστησαν με αίμα ξεχωριστό και ανεξάρτητο.
Η σημερινή κατάντια του κάποτε ισχυρού ΝΑΤ και τα χρόνια προβλήματα στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα του πώς οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς καταπατούν κάθε έννοια συλλογικότητας, και παροχής πρόνοιας, ακόμη και προς αυτούς που με σκληρή δουλειά χρόνων μέσα στις θάλασσες πλήρωσαν ακριβά από την τσέπη τους αυτό το δικαίωμα.
Όπως τα αποθεματικά όλων των ταμείων βρέθηκαν έρμαια στα χέρια των διορισμένων από τις εκάστοτε κυβερνήσεις  διοικήσεων, για να τροφοδοτήσουν το χρηματιστηριακό θαύμα της κυβέρνησης Σημίτη, έτσι και το ΝΑΤ, υπήρξε ο χρυσός κορβανάς, που από τα πρώτα χρόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , θέλησαν και έβαλαν  χέρι σε αυτό και  τροφοδότησε κάθε προεκλογική εξαγγελία και όχι μόνο , ερήμην των ναυτεργατών .
Αυτήν την κοροϊδία ζουν επί χρόνια οι ναυτεργάτες, οι οποίοι κατά τα άλλα αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, της εμπορικής ναυτιλίας. Και σήμερα, που οι αποφάσεις της κυβέρνησης της τρόικας (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ) και μνημονίου σαρώνουν τα πάντα, έρχονται να αποτελειώσουν ό,τι επί χρόνια με επιμέλεια διέλυσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις .
Η Χίος ζει και αναπτύσσεται τόσα χρόνια χάρη στη δουλειά των ναυτικών της.
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, αποτελεί υπεράσπιση του δικαιώματός μας στη ζωή.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ  συμπαραστέκεται και παλεύει με τους ναυτεργάτες και καλεί όλο τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο  να παρευρεθεί στην διαμαρτυρία των ναυτεργατών στις 22 Μαρτίου 2011 στις 11 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου" .

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ