15.9.2014 16:47

Ανακαλύπτουν το Άγιο Γάλας

Στην πεζοπορική ιστορική περιήγηση, στον οικισμό Αγίου Ιωάννη – Άγιο Γάλας προσκαλεί το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης Κοραή, την Κυριακή 21/9 υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Χαλάτση.

Η διαδρομή

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορική διαδρομή με αξιόλογα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της φύσης, μήκους περίπου 2.500 μέτρων και διάρκειας μιας ώρας, που ενώνει τον εγκαταλελειμμένο από το 1960 οικισμό του Αγίου Γιάννη με το Άγιο Γάλας. Ξεκινώντας από τον Άγιο Γιάννη, ακολουθούμε το μονοπάτι που περνάει από τις πλαγιές της Αμανής γεμάτες άγρια χαμηλή βλάστηση, δρυς και σπάρτους. Κατεβαίνοντας αγναντεύουμε πανοραμικά το Αιγαίο, τα Ψαρά και το Άγιο Γάλας. Φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό την Παναγιά την Αγιογαλούσαινα και το σπήλαιο, αφού έχουμε κατεβεί τα εκατόν δέκα περίπου σκαλοπάτια που οδηγούν από το χωριό στην Παναγιά και έχουμε περάσει από το εκκλησάκι του Αγίου Θαλαλαίου, από τον οποίο είχε λάβει το χωριό το πρώτο όνομά του.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail της Βιβλιοθήκης: info@koraeslibrary.gr  ή  στο τηλ. 22710-44246 (εσωτ. 2)  μέχρι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου  2014.

Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης, απαιτείται η γνωστοποίηση  από τους ενδιαφερόμενους του τρόπου μετακίνησής τους. Εκκίνηση  με λεωφορεία από τη συμβολή των οδών Νεοφύτου Βάμβα και Λεωφόρο Αιγαίου (καφετέρια Flocafe), στις 8:30 π.μ. (τιμή εισιτηρίου 5ευρώ). Μετά την πεζοπορία, θα υπάρχει χρόνος για φαγητό – για όσους το επιθυμούν –  σε ταβέρνες της περιοχής. Στοιχειώδης απαιτούμενος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης, νερό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ