20.3.2015 9:57

Αναγκαίο εργαλείο το internet για τη νέα γενιά

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ 27 ΑΚΟΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

Κοινή ερώτηση που αφορά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην επικράτεια της χώρας, και ειδικά στις αγροτικές περιοχές, κατατέθηκε χτες από τον Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη, και είκοσι επτά ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς των Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Αναλυτικότερα στην ερώτησή τους οι 28 βουλευτές σημειώνουν:

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο (Internet) αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και πρωτίστως των νέων. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί εφικτή η πλήρης κάλυψη της χώρας και ιδιαίτερα των αγροτικών μειονεκτικών περιοχών.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, τη δυσκολία στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων σε αγροτικά ιατρεία, την ελλιπή τουριστική προβολή και την αδυναμία πρόσβασης σε εκπαιδευτικό και μορφωτικό πληροφοριακό υλικό.

Επιπλέον, σοβαρά εμπόδια προκαλούνται στην αγροτική επιχειρηματικότητα. Νέοι άνθρωποι, οι οποίοι επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν σε μικρές παρακμάζουσες, δημογραφικά και οικονομικά, τοπικές κοινωνίες, δεν έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε φθηνό και λειτουργικό Διαδίκτυο. Και τούτο όταν στην αγροτική επιχειρηματικότητα, η οποία συχνά συνδέεται στενά με τον τουριστικό τομέα, οι εξελιγμένοι τρόποι επικοινωνίας, προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων συνιστούν απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική και να ακμάσει. Μόνον με τη βοήθεια αυτών των μέσων μπορεί να αντισταθμισθούν οι δυσκολίες λόγω των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων και να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά η ποιότητα και τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στις 29 Δεκεμβρίου του 2014, υπογράφηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαο Δασκαλάκη και τα ανάδοχα σχήματα, οι συμβάσεις του έργου «RURAL BROADBAND, Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών». Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 161.077.032 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται, με τη μορφή ΣΔΙΤ, από πόρους του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Π.Ε.Π. «Μακεδονία – Θράκη» και του Ε.Π. «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία ευρυζωνικής δικτυακής υποδομής σε 5.493 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες  αντιστοιχούν σχεδόν στο 50% της ελληνικής επικράτειας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ποιο το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα υλοποιηθούν οι δράσεις του ανώτερου έργου, ώστε να υπάρξει πρόσβαση σε φθηνό και γρήγορο Διαδίκτυο (Internet) σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές της επικράτειας, όπου αποδεδειγμένα υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση σε αξιόπιστες ευρυζωνικές υπηρεσίες;

Οι ερωτώντες βουλευτές:

Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Βλάχος, Κων/νος Τσιάρας, Κων/νος Γκιουλέκας, Σάββας Αναστασιάδης, Κων/νος Τζαβάρας, Γιώργος Στύλιος, Άννα Καραμανλή, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Γεώργιος Βαγιωνάς, Χρήστος Μπουκώρος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Γιάννης Αντωνιάδης, Γεώργιος Κασαπίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Στέφανος Γκίκας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημήτριος Κυριαζίδης, Νότης Μηταράκης, Μαρία Αντωνίου, Θανάσης Δαβάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκος Δένδιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μάριος Σαλμάς, Γεώργιος Γεωργαντάς

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ