23.1.2013 14:51

Αναγκαία η λειτουργία των ΚΗΦΗ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.

Στο εισαγωγικό κείμενο της ερώτησης ο ίδιος υπερασπίζεται τη λειτουργία των ΚΗΦΗ, τονίζοντας ότι έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους στα 68 Κέντρα που υπάρχουν στην Ελλάδα, γι’ αυτό και υπάρχει πρόθεση συνέχισης του προγράμματος, με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

«Από την πρώτη Ιανουαρίου 2013 οι εργαζόμενοι σε αυτό είναι μετέωροι, γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις για συνέχιση του προγράμματος δεν έχει υπάρξει κάποια κανονιστική ρύθμιση  που να διασφαλίζει τους εργαζόμενους, μέχρι την ημερομηνία της προκήρυξης του προγράμματος.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την δημοσιοποίηση σχετικής κανονιστικής ρύθμισης, η οποία θα εξασφαλίζει τους εργαζόμενους από την ημερομηνία λήξης της σύμβασής τους μέχρι την ημερομηνία της προκήρυξης για την συνέχιση του παραπάνω προγράμματος;», αναφέρει ο Χιώτης Βουλευτής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ