29.6.2016 11:15

Αναβλήθηκε και παλι η σύναψη δανείου για την αγορά της ΒΙ.ΑΛ.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΦΟΥ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ

Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε για μια ακόμη φορά το ζήτημα της σύναψης δανείου μεταξύ του Δήμου και ιδιωτικής τράπεζας αφού κανένα πιστωτικό ίδρυμα δεν δέχθηκε να δανείσει τον δήμο αν δεν υπάρχει προηγουμένως δέσμευση ποσού στο ύψος του δανείου. 
 
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προσήλθαν μόλις δυο τράπεζες η "Εθνική" και η "Attica" με τους εκπροσώπους τους να σημειώνουν ότι στη φάση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν είναι δυνατό να υπάρξει κάποιος άλλος όρος για την έγκριση του δανεισμού. 
 
Επειδή λοιπόν στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος δεν υπήρχε ο όρος της ενεχυρίασης ποσού για τη λήψη δανείου κι έπειτα απο διαφωνία του συμβούλου Στέλιου Καμπούρη συμφωνήθηκε να υπάρξει τροποποίηση των όρων, νέα πρόσκληση και νέα κατάθεση προσφορών απο τις τράπεζες σε μία εβδομάδα. 
 
Η εισήγηση βρήκε αντίθετο τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Στρατής Γδύση που έκανε λόγο για γελοία διαδικασία αντιπροτίνοντας επί τόπου τροποποίηση των όρων που θέτει ο Δήμος και άμεση λήψη απόφασης. Σε αυτό το ενδεχόμενο αντέδρασε και πάλι ο Στέλιος Καμπούρης που προειδοποίησε ότι θα προσβάλλει διοικητικά την όποια απόφαση παρθεί. 
Τελικά με τη λευκή ψήφο του Στρατή Γδύση η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία εκ νέου την τροποποίηση των όρων και την παραπομπή του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση. 
 
Διαφώνησαν οι εργαζόμενοι
Το "παρών" στη συνεδρίαση έδωσαν και οι εργαζόμενοι του Δήμου που εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την λήψη δανείου, λέγοντας ότι θα υπάρξει σημαντική επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Εκτός των άλλων οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι με την απόκτηση της ΒΙ.ΑΛ. ο Δήμος θα κληθεί να καταβάλει σε ετήσια βάση 15.000 ευρώ για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ