8.11.2012 12:44

Αναβαθμίζεται το τελωνείο Χίου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

Απάντηση στην Ερώτηση για το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης VISA Schengen σε ελληνικά νησιά έλαβε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Από την απάντηση προκύπτει η δέσμευση του Υπουργού για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών Ελέγχου Διαβατηρίων, αίτημα, το οποίο επανειλημμένα έχει διατυπώσει και ο βουλευτής.
Στο κείμενο αναφέρεται, συγκεκριμένα ότι: «…σε ό,τι ειδικότερα αφορά τη Χίο….έχει εγκριθεί η αγορά, με χρηματοδότηση κατά 75% του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, σχετικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα 6 ηλεκτρονικών υπολογιστών, 6 συσκευών ανάγνωσης ταξιδιωτικών εγγράφων, 6 εκτυπωτών Full Page Readers και 6 UPS. Ο υλικοτεχνικός αυτός εξοπλισμός, όταν παραληφθεί θα αποσταλεί αμέσως στα συνοριακά σημεία διέλευσης της εν λόγω νήσου».
«Επίσης, οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων θα ενισχυθούν με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό, καθώς και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να ανταποκριθούν αυτές, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες».
Κλείνοντας, θετική φαίνεται να είναι τόσο η αποτίμηση των οφελών του πιλοτικού προγράμματος, αλλά και η πρόθεση για τη συνέχισή του. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «στη συνάντηση της ομάδας εργασίας …του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 11 Οκτωβρίου 2012…η παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος έτυχε θετικών σχολίων και αποτιμάται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ως επιτυχημένο». Το ενδεχόμενο επανάληψης του προγράμματος «…θα εξεταστεί εκ νέου από το Υπουργείο και το συναρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών και σε περίπτωση επανάληψης του προγράμματος….οι αποφάσεις οι σχετικές με τις διαδικασίες που θα ισχύσουν, καθώς και για τον εν γένει σχεδιασμό σε επίπεδο υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού θα ληφθούν εγκαίρως…» . 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ