28.1.2014 16:55

Αναβάλλεται η ανακοίνωση (προς το παρόν) για κάθοδο στις εκλογές και αναζητείται σύνθεση

Με μια ανακοίνωση που φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει βγει από καιρό, η συντονιστική ομάδα των Γ. Χαλκιά, Γ. Ξενάκη, Π. Καλογεράκη και Στ. Μιχαηλίδη «παγώνει» τα σενάρια που την ήθελαν να επιδιώκει αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το τελευταίο εικοσαήμερο –σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο -  όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται για την μελλοντική πορεία του τόπου μας εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014.
Ελπίζουμε να  αποτελεί αυτό μια αλλαγή κλίματος, νοοτροπίας και συμπεριφοράς για το κοινό καλό. Αν είναι έτσι το υποδεχόμαστε με τον πλέον ευπρόσδεκτο τρόπο, αφού σημαίνει ενεργοποίηση για προσφορά στα κοινά του νησιού μας και αποστροφή για την μέχρι σήμερα πορεία του.
  Εμείς ως συντονιστικό όργανο του δημοτικού συνδυασμού που ξεκίνησε την δημιουργία και δράση του από τον περασμένο Οκτώβριο με  τους Γιώργο Χαλκιά, Σταύρο Μιχαηλίδη, Παύλο Καλογεράκη και Γιάννη Ξενάκη, χαιρετίζουμε αυτό το ενδιαφέρον και άλλων πολιτών. Μέσα από μια διαβούλευση τριών μηνών που αφορούσε την καθ΄ όλα άρτια προετοιμασία μας για ρεαλιστικό σχεδιασμό και προγραμματισμό με καινοτομία δράσεων και μεταρρυθμιστική λογική είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την κατάθεση αυτών των προτάσεών μας. Η κοινοποίηση αυτών των σκέψεών μας σε αρκετούς συμπολίτες μας έγινε αποδεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό.
Όμως η  εξέταση της δυνατότητας συνεργασίας με άλλα σχήματα για το καλό  του Τόπου  -  και απολύτως μόνο τούτο  - μας κάνει εντελώς ανυστερόβουλα και ανιδιοτελώς να  αναβάλουμε για λίγο την επίσημη ανακοίνωση. Αυτός είναι και ο λόγος που σημειώνουμε τους παρακάτω προβληματισμούς:
- Αφού τόσοι πολλοί διαπιστώνουμε πως η  παρούσα κατάσταση δεν πάει άλλο,
- Αφού όλοι πιστεύουμε πως ο τόπος έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα και πρέπει     
   να φύγει από το σημερινό τέλμα και να πάει μπροστά,
- Αφού έχουμε ως κοινό στόχο την ανάπτυξη, την πρόοδο, την ευημερία και την ανανέωση που θα προέλθει μέσα από τη διαφοροποίηση της μέχρι σήμερα επικρατούσας λογικής,
- Αφού ακράδαντα πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλα σχήματα συμπολιτών μας που   ενδιαφέρονται για τη δημοτική αρχή χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς,
Τότε:
- Γιατί δεν μπορούμε να χαράξουμε μια κοινή πορεία;
- Γιατί να μην  διασφαλίσουμε  συνένωση δυνάμεων;
- Γιατί η κατάθεση προσφοράς για τον τόπο μας δεν είναι θέμα ιδεολογίας και πρωτί
   στως κομμάτων.
Πρέπει να επικρατήσει η λογική της υπέρβασης των μέχρι σήμερα πρακτικών.
   Σε όσους ενεργούς συμπολίτες μας πρυτανεύει αυτή η σκέψη, οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες για διάλογο, κοινό σχεδιασμό, πρόγραμμα, συναίνεση και κοινή πορεία. Προσωπικές φιλοδοξίες και ηγετικοί ρόλοι – ειλικρινέστατα -  βρίσκονται για εμάς στο τελευταίο σκαλοπάτι της κλίμακας αξιολόγησης, που έχει ως μόνο αντικειμενικό σκοπό το καλό της Χίου μας. Με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, διαφάνεια, νομιμότητα και μεταρρυθμιστική λογική σε απολύτως δημοκρατικές διαδικασίες.
   Ευελπιστούμε, για αποφυγή κάθε παρερμηνείας, ότι τούτο το ανοιχτό προσκλητήριο με τα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν, δεν θα εκληφθεί ως στοιχείο αδυναμίας.

                                                 « Η συντονιστική ομάδα»

    Γιώργος Χαλκιάς  Παύλος Καλογεράκης  Σταύρος Μιχαηλίδης  Γιάννης Ξενάκης                                 
                                                                                   
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ