8.2.2017 11:53

Άμεση και καυστική η αντίδραση από τη Χρ. Καλογήρου

Η πρώτη αντίδραση στο ζήτημα της κατάργησης θεώρησης βίζας στα ελληνικά νησιά, μετά από σχετική ανακοίνωση του Αναπλ. υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, έρχεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που με δεικτικό τρόπο εξηγεί στον υπουργό πως προφανώς δεν έχει καταλάβει... τι ακριβώς σημαίνει η απόφαση του και πόσο μεγάλη επίπτωση θα έχει στον ήδη ανύπαρκτο από το προσφυγικό τουρισμό στα νησιά. 

Η επιστολή της Χρ. Καλογήρου περιγράφεται παρακάτω: 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με έκπληξη λάβαμε την υπηρεσιακού ύφους επιστολή σας με την οποία μας ανακοινώνεται ότι «δεν κατέστη δυνατή η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου μετά την 30η Οκτωβρίου 2016».

Δεν έχει γίνει προφανώς αντιληπτή η κρισιμότητα του θέματος.

Για μας και για τους ανθρώπους που επιμένουν να ζουν και να αγωνίζονται στα νησιά μας δεν είναι αποδεκτή -και δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι αποδεκτή- η εκ των προτέρων παραίτηση.

Είναι πέραν από αυτονόητο ότι η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να επιμείνει και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, σύμφωνα άλλωστε και με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Με μεγάλη ανησυχία σας επισημαίνω τα παραπάνω", αναφέρει σχετικά η επιστολή. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ