19.1.2017 14:29

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες ζητά ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης

Τις ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της για τον διπλό εγκλωβισμό και τις απερίγραπτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών μπροστά και στον βαρύ χειμώνα, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για τη «Βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αντιμετωπίζουν ακραία καιρικά φαινόμενα στους καταυλισμούς της Ευρώπης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε στην ομιλία του συγκεκριμένα τα παρακάτω:

"Γενάρη μήνα θα κάνετε «προσαρμογή για το χειμώνα», όπως λέτε, και στη Λέσβο προτείνατε πάλι...σκηνές. Με δήλωση της, η δε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει προκλητικά ικανοποιημένη. Ισχυρίζεται αποκρύπτοντας πραγματικά στοιχεία ότι 57.000 είναι στεγασμένοι και με θέρμανση δηλαδή ομολογεί ότι οι υπόλοιποι 6.000 ξεπαγιάζουν, με κίνδυνο ζωής" αναφέρει ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταλήγοντας:

"Άμεσα, να μετακινηθούν από τα νησιά οι διπλοεγκλωβισμένοι, να μεταφερθούν στις χώρες τελικού προορισμού τους.  Επείγουσα ανάγκη: κανένας πρόσφυγας και μετανάστης σε σκηνή, κανένας χωρίς θέρμανση, ρεύμα, νερό, κατάλληλη για το χειμώνα σίτιση, ένδυση, κρατική περίθαλψη. ΄Εξω οι ΜΚΟ από τα κέντρα. Καμιά δημιουργία κέντρου κράτησης. Κάτω τα χέρια των φασιστών της ΧΑ από τα προσφυγόπουλα  και το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση.”

                                                                                           

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ