4.12.2012 11:38

Άμεση ανάγκη δημιουργίας Τεχνικής Υπηρεσίας ΕΟΤ στη Χίο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΓΑΝΙΑΡΗ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δ. ΛΙΑΣΚΟ

Tην ίδρυση Τεχνικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ. και στο Νομό Χίου, η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στο νησί, ζητάει με επιστολή του προς τον Γ.Γ. Τουρισμού Δ. Λιάσκο, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ. Γανιάρης.
 
Στην επιστολή του αναλυτικά αναφέρει:
 
«Ο Νομός Χίου εξυπηρετείται για θέματα που αφορούν στον τουρισμό από τη Δ/νση Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, με έδρα στη Μυτιλήνη, ενώ το Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Χίου είναι στελεχωμένο με ένα διοικητικό υπάλληλο. Για όλα όμως τα τεχνικά θέματα που έχουν σχέση με τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη, πράγμα συχνά δύσκολο, λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της περιοχής, αλλά και δαπανηρό.
Θεωρώντας ότι ο τουρισμός αποτελεί ζωτικό τμήμα της τοπικής οικονομίας και μοχλό ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών, ακόμη περισσότερο μέσα στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να διευκολύνονται οι διαδικασίες εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, ώστε να ενθαρρύνεται και όχι να αποθαρρύνεται η τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα.
Για το λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την ίδρυση Τεχνικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ. και στο Νομό Χίου, η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στη Χίο. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης από τη μία θα διευκολύνει όσους δραστηριοποιούνται στη Χίο, ώστε να μην υποχρεώνονται να ταξιδεύουν στη Μυτιλήνη για τις υποθέσεις τους, και από την άλλη θα αποσυμφορήσει την Τεχνική Υπηρεσία του Ε.Ο.Τ στη Μυτιλήνη, με αντίστοιχο όφελος και για τους κατοίκους της.
Με τη βεβαιότητα ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Χίου, σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί για την υλοποίησή του».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ