15.2.2016 17:48

Άμεσα οριστικές αποφάσεις για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Σε τροχιά σημαντικών εξελίξεων κινείται το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου με την Δημοτική Αρχή Βουρνού να εμφανίζεται αποφασισμένη να κλείσουν μια για πάντα οι λογαριασμοί του πολύπαθου θεσμού, που εδώ και 20 χρόνια σωρεύει χρέη και υποχρεώσεις που φαντάζει αδύνατο να τακτοποιηθούν συνολικά.

Ο Μαν. Βουρνούς θα προτιμούσε οποιαδήποτε απόφαση να είχε ήδη ληφθεί και να είχε ανακοινωθεί από τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο φαίνεται ότι αποδέχθηκε τις εισηγήσεις που του κατατέθηκαν να μην υπάρξει περισσότερη βιασύνη στο θέμα και να περιμένουν τις τελικές εξελίξεις από τα αιτήματα ρυθμίσεων στις υποχρεώσεις που έχουν υποβληθεί. Παρόλα αυτά, το πλέον πιθανό είναι η απόφαση για το οριστικό κλείσιμο του θεάτρου να μην αργεί, με βάση τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, τα χρέη, τα περιουσιακά στοιχεία του θεάτρου και την εμφανή αδυναμία να προσδιοριστεί εκ νέου ο ρόλος του στις υπάρχουσες δημοσιονομικές συνθήκες.

Ένα εναλλακτικό σχέδιο

Ανάμεσα στις πολλές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., στα σκαριά υπάρχει και μια πρόταση για την επαναλειτουργία του σε μικρότερο σχήμα, ωστόσο προς το παρόν δεν προκρίνεται ως λύση και παραμένει ένα σκαρίφημα στην περίπτωση που τα νέα από το μέτωπο των ρυθμίσεων είναι θετικά.

 Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού απέστειλε την επιχορήγηση του 2015 στο θέατρο, δεν υπάρχει σαφής εικόνα υποχρεώσεων.

Το ξεκαθάρισμα

Στα πλαίσια των αναγκών λήψης άδειας του Δημοτικού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» στον Καστρομηνά, κρίθηκε αναγκαίο να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στα σκηνικά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που φυλάσσονται σε αποθήκη κάτω από τις εξέδρες. Μέρος των υλικών που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, είναι σπασμένα, σάπια ή δεν επιδέχονται επιδιορθώσεων, συγκεντρώθηκαν  και θα πάρουν τον δρόμο για τα σκουπίδια, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια καταγραφής φύλαξης των άλλων κατάλληλων σκηνικών σε άλλο δημοτικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία για την κατάργηση του θεσμού πιθανά δεν αργεί, κυρίως από τη στιγμή που υπό τις υπάρχουσες συνθήκες ο Δήμος Χίου εμφανίζεται αποφασισμένος να κλείσει μια για πάντα το κεφάλαιο του Περιφερειακού Θεάτρου, που δυστυχώς ποτέ δεν βρήκε το ρόλο, την καθοδήγηση και την οικονομική σταθερότητα για να λειτουργήσει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ