18.3.2017 10:26

Άλλοι 100 πρόσφυγες σε 24 ώρες

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση προσφύγων στη Χίο καθώς στους 160 που έφτασαν χθες στο νησί, προστίθεντε άλλοι 100 σήμερα το πρωί. 

Η κατάσταση δείχνει να παίρνει μέσα σε μόλις 48 ώρες αρνητική τροπή αναφορικά με την κατάσταση που επικρατούσε τους προηγούμενους μήνες και όλα συντείνουν στο γεγονός ότι η Τουρκία στέλνει "μέσω" των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών μηνύματα στην Ευρώπη, σε μία περίοδο όπου οι σχέσεις της με τα κράτη της Ε.Ε. βρίσκονται στο ναδίρ. 

Από τους 102 μετανάστες- πρόσφυγες που έφτασαν τις πρωινές ώρες στο νησί 38 εντοπίστηκαν σε παραλία στο Βελονά στο Βορντάδο και άλλοι 64 έφτασαν έξω από το λιμάνι της Χίου και μεταφέρθηκαν με το ρουμάνικο σκάφος της Frontex στο χώρο του Λιμεναρχείου. "Η μέρα δείχνει να είναι ακόμη μεγάλη" σχολίασε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, ερμηνεύοντας έτσι την αντιστροφή κλίματος και την ετοιμότητα των αρχών να υποδεχθούν την αύξηση των προσφυγικών ροών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ